E2h

Hur man lägger frukt till din diet

Med alla ögonblick maten som serveras på bordet idag, upprätthålla god hälsa måste alltid beaktas och prioriteras. Välja bra vilken typ av mat att ta måste göras som en vana som definitivt kommer att gynna oss på vägen.

Överallt vi går vi måste inse att vi välsignades med naturlig källa till mat som vi bör vara tacksamma för. Frukt är en av dem. En portion av en frukt kan vara en bra källa till fiber som hjälper till att rena matsmältningssystemet. Det ger också vitaminer och mineraler som kroppen behöver varje dag.

Hur man lägger frukt till din diet. Lägg variation till en regelbunden glas mjölk intag varje dag.
Hur man lägger frukt till din diet. Lägg variation till en regelbunden glas mjölk intag varje dag.

Här är några rekommenderade tips om hur du lägger till frukt till din diet:

  • Lägg variation till en regelbunden glas mjölk intag varje dag. Inkludera bananer eller jordgubbar med en kopp mjölk för en mycket hälsosam frukost. En kopp eller motsvarande 144 g jordgubbar innehåller cirka 45 kalorier, en utmärkt källa till vitaminer C. Bananer däremot innehåller B6, vitamin C och kalium som hjälper minskade risken för bröstcancer och andra cancerformer.
  • Lägg skivade äpplen till din havremjöl. Havremjöl är känd för sina fiber förmåner som borstar bort gifter kvar i våra tarmar och genom att lägga skivor av äpplen, som kallas en rik källa av antioxidanter föreningar kommer absolut att se en vanlig avföring. Regelbundet intag av äpplen minskar risken för tjocktarmscancer och hjärtsjukdomar också.
  • Partner din kyckling måltid med skivor av apelsin. Ett bra val i stället för bröd eller potatis. Apelsiner är rika på 11.54g av kolhydrater och 70g protein.
  • Börsen går för mellanmål. Ta datumen istället för läsk eller stekt hotdogs, stekt kött etc. Datum har viktiga näringsämnen och hälsofördelar.
  • Förbered skivor av mango till efterrätt. Mango är bättre alternativ till choklad och andra sötsaker. Mango är rika på olika fotokemisk och näringsämnen. Den fruktkött är hög i förskolan biotiska kostfiber, vitamin C och vitamin A. De kan avnjutas som en frukt eller juice.
  • Bibehålla regelbundet intag av ananas juice. Frukten innehåller betydande mängder av C-vitamin och vitamin B1 och kan även användas som en marinad och MÖRNINGSMEDEL för kött.
  • Uppskatta blåbär juice och söta bröd eller munkar med blåbär fyllning. Blåbär innehåller speciella enzym som förbättrar minne och inlärning alldeles särskilt med vuxna. Det minskar också blodsocker och symtom på depression för upptagna människor.

Dessa var bara några av de rekommenderade sätten om hur du lägger frukt till din diet. Om det huvudsakliga målet är att njuta av en hälsosam livsstil och leva ett liv fritt från sjukdom eller sjukdomar sedan frukt är bra alternativ från den vanliga maten vi tar som de inte har kolesterol och är rika på fibrer.

Lägg skivade äpplen till din havremjöl. Partner din kyckling måltid med skivor av apelsin.
Lägg skivade äpplen till din havremjöl. Partner din kyckling måltid med skivor av apelsin.

Tanke på alla dessa kan minska stress, spänningar och oro som vanligtvis är kopplade till olika problem från hjärtsjukdomar, högt blodtryck och störningar tarm. Som stress kan dränera energi kan äta frukt ge fantastiska belöningar inte bara i kroppen utan också i sinnet.