E2h

Hur man lägger fyra super hög antioxidant livsmedel till din diet

När folk pratar om att ändra sin kost till något friskare

När folk pratar om att ändra sin kost till något friskare, är det oundvikligt att frågan om antioxidanter kommer upp. Det är högt på listan över dem som sysslar med en hälsosammare livsstil och med mer färska frukter och grönsaker i sin kost för att bromsa åldrandet och att kämpa mot vissa sjukdomar som cancer och hjärtsjukdomar. De flesta frukter och grönsaker innehåller olika nivåer av antioxidanter, men det finns fyra frukter som anses innehålla de högsta nivåerna av antioxidanter. Dessa nivåer är åtgärd en skala som kallas Oxygen Radical Absorbansförhållande kapacitet eller helt enkelt ORAC. Det amerikanska Department of Agriculture har undersökt över hundra grönsaker, frukt, nötter, spannmål och kryddor och har publicerat en lista över de livsmedel med hög antioxidant innehåll. Av dem som har valts ut, det finns fyra livsmedel som är super höga i antioxidanter och dessa är inte ens svårt att hitta. Ta en titt nedan.

Hur man lägger fyra super hög antioxidant livsmedel till din diet. En av de fyra livsmedel är röda bär som du använder för att göra tranbärssås för thanksgiving kalkon.
Hur man lägger fyra super hög antioxidant livsmedel till din diet. En av de fyra livsmedel är röda bär som du använder för att göra tranbärssås för thanksgiving kalkon.

  • En av de fyra livsmedel är röda bär som du använder för att göra tranbärssås för Thanksgiving kalkon. Tranbär är mycket rik på kemikalier som har anti-åldrande egenskaper som påverkar hjärncellerna. Dessa antioxidanter kallas proantocyanidiner. Dessa sägs hjälpa stammen samordning och minnesförlust som är mer vanligt att de människor som långt i år. Tranbär kan tas som juice eller som bevaras. Välj de med mindre eller inget socker tillsätts.
  • Röda bönor är en av de bästa livsmedel som är mycket laddade med antioxidanter. Detta följs av de röda bönor och bönor pinto. Dessa små, billiga bönor är rika på flavonoider, som hjälper minska risken för hjärtsjukdomar och har antivirala, antiinflammatoriska egenskaper.
  • Wild liksom odlade blåbär har också mycket höga antioxiderande egenskaper. Precis som tranbär, blåbär innehåller också höga halter av anthocyanidin bidrar till att förhindra hudens åldrande genom att bevara kollagen som håller huden ung och elastisk. Anthocyanidin också tillskrivas att förhindra tidig minnesförlust och brist på kroppens koordination ofta förknippas med åldrande.
  • Kronärtskockor är uppe på listan över topp tio frukter och grönsaker med super höga halter av antioxidanter. Vissa etikett Kronärtskockor som antioxidant kraftpaket. De innehåller quercetin som är känt för att bidra till att förebygga hjärtsjukdomar och vissa former av cancer. Kronärtskockor har också anti-inflammatoriska och anti-allergena egenskaper. De har luteolin, som håller kolesterolnivåer i schack samt cynarin att stöd för upprustning av vävnader i levern.

För att få maximal nytta av de antioxidativa egenskaper av frukt och grönsaker, äta dem råa eller blancherade. Ät inte dem var för sig, utan njuta av dem blandas med andra livsmedel. Du kan blanda bären i dina sallader och desserter och färska fruktjuicer. Andra frukter och grönsaker som har högt antioxidant innehåll är katrinplommon, björnbär, hallon, jordgubbar, äpplen, pekannötter och plommon. Nästa gång du går och handlar inkludera dessa produkter i din inköpslista och dra nytta av dessa antioxidanter för att hålla dig ung, frisk och aktiv.