E2h

Hur man lägger probiotika till din diet

Probiotika är goda bakterier som finns i mag-tarmkanalen och hjälper till att bekämpa dåliga bakterier. Enligt hälsoexperter, bör det finnas mer goda bakterier i mag-tarmkanalen än dåliga. Om den ideala 85% till 15% förhållande äventyras, allmänna hälsa är också äventyras, samt sjukdomar och medicinska tillstånd som diarré, laktosintolerans, inflammatorisk tarmsjukdom, och förstoppning är mest benägna att utveckla. Detta är varför det är nödvändigt att öka antalet probiotika i mag-tarmkanalen. Och detta kan göras genom att införliva probiotiska livsmedel i kosten. Här är några goda exempel på probiotiska livsmedel.

Hur man lägger probiotika till din diet. Frukt och grönsaker.
Hur man lägger probiotika till din diet. Frukt och grönsaker.

  • Yoghurt. Yoghurt har probiotika Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus bulgaricus och Streptococcus thermophilus. Försiktighet bör iakttas, men när du köper yoghurt, eftersom vissa yoghurt som inte har de nödvändiga goda bakterier. För att vara säker, köpa yoghurt produkter som har "aktiv kultur" eller "levande kultur" tryckt på etiketterna. Det är de som är bra för din mag-tarmkanalen.
  • Kärnmjölk. Kärnmjölk är en annan mejeriprodukt som är en bra källa av probiotika. Det behandlas genom jäsning, ett förfarande som bevarar probiotika. Andra mejeriprodukter som också rikt på probiotika är acidophilus mjölk och vissa typer av ost.
  • Surkål. Surkål eller surkål innehåller probiotika, speciellt Lactobacillus. Återigen, titta efter "aktiv kultur" eller "levande kultur" på förpackningen när man köper surkål. Orsaken är att vissa surkål som genomgick pastörisering, en process som oundvikligen dödar de goda bakterierna tillsammans med de dåliga. Kim Chi, den koreanska versionen av surkål, har också bra probiotiska räknas. Andra jästa konserverade grönsaker är också bra källor till probiotika, men se till att ingen vinäger användes i matlagning och konservering.
  • Miso. Miso är en annan jäst livsmedel objekt som innehåller bra mängd probiotika. Specifikt miso jäst korn eller kryddor som används i olika rätter särskilt i soppa.
  • Tempeh. Även jäst har tempeh probiotiska fördelar. Det fermenterad soja som används i vegetariska rätter som kött alternativ. Bortsett från probiotika är tempeh också rikt på protein.
  • Kefir. Kefir är fermenterad mjölk tillsätts med kefir korn. Det är en mycket krämig, sur dryck som liknar yoghurt. Den innehåller Lactobacillus Kaukasus och andra probiotika inte finns i yoghurt.
  • Frukt och grönsaker. Frukter, såsom bananer och tomat och grönsaker, till exempel vitlök, lök och sparris, är också hög i probiotiska innehåll. Oavsett om du äter dem färska eller låta kokta, kommer du att dra nytta av deras probiotiska räkna. Men inte använda ättika för att förbereda sådana livsmedel som vinäger kan döda goda bakterier. Annat än färsk frukt, fruktjuicer också probiotika.
  • Kosttillskott. Du kan också överväga att ta kosttillskott för att öka probiotika i din mag-spåret. De brukar komma i kapsel och bildar tablett. Enligt hälsoexperter, bör probiotiska kosttillskott tas två gånger om dagen. En dos av 10 till 20 CFU (miljarder levande organismer) rekommenderas.

Du kanske känner uppsvälld efter några dagar av priobiotic kost

Du kanske känner uppsvälld efter några dagar av priobiotic kost. Detta är helt normalt, eftersom matsmältningssystemet börjar vänja sig vid kosten. När du fortsätter att äta probiotiska livsmedel och ta tillskott, kommer din känsla normaliseras gradvis.