E2h

Hur man lär sig mer om traditionell kinesisk medicin

Traditionell kinesisk medicin (TCM) använder österländska tekniker såsom akupunktur / akupressur, naturläkemedel metoder och massage (Tunia och shiatsu). Traditionell kinesisk medicin är holistisk och tittar på hela kroppen, själ och ande. Holistisk medicin tror att det påverkar kroppen påverkar sinnet och vad som påverkar anden också påverkar kroppen. Den tror på att behandla orsaken till sjukdomen, snarare än bara symptomen. I jämförelse tenderar västerländska medicinen för att titta på kropp och själ som separata och för det mesta behandlar symptomen av en sjukdom, snarare än själva sjukdomen. Västerländsk medicin tar sällan anden hänsyn och inte försöka läka det tillsammans med kropp och själ som holistisk medicin gör.

Om du just nu höra om akupunktur / akupressur, kinesiska örter och massage, kanske du undrar hur du kan lära dig mer om traditionell kinesisk medicin praxis.

Hur man lär sig mer om traditionell kinesisk medicin.
Hur man lär sig mer om traditionell kinesisk medicin.

 1. Kolla Qi: Journal of traditionella östra hälsa och fitness . Detta är en stor webbplats som tar dig till artiklar om akupunktur / akupressur, massage, naturläkemedel, inklusive ginseng, och en artikel om energi i maten snarare än kaloriintaget. På den här webbplatsen kan du hitta mer information genom shopping för örter och böcker om TCM.
 2. Gå till friska värld på nätet . Denna webbplats tar dig genom en stor grupp av artiklar, inklusive hur kinesisk medicin fungerar, historien om kinesisk medicin, listor av branschorganisationer för att hjälpa dig att hitta en läkare, en bokhandel full av böcker om kinesisk medicin (främst naturläkemedel), information om kinesisk medicin Skolor och artiklar om specifika sjukdomar såsom stroke, astma och huvudvärk som kinesisk medicin kan hjälpa till med.
 3. Kolla Acupuncture.com . Även denna webbplats är tunga på akupunktur information är det en stor resurs för mer information om traditionell kinesisk medicin. Denna webbplats innehåller information om örter, Qi Gong (Chi Kung), T'ai Chi Ch'uan, yoga och massage (Tunia). Den ger också information om var du hittar utövare och traditionell kinesisk medicin skolor.
 4. För mer information om traditionell kinesisk medicin, se följande boktitlar. Alla dessa böcker finns på Amazon.com och andra platser.

 • Kinesiska systemet med Naturliga botemedel av Henry Lu
 • Klassificerad ordbok av traditionell kinesisk medicin av Zhu-Fan Xie, Zi-Cen Lou och Xiao-Kai Huang
 • Voices of Qi: En inledande guide till traditionell kinesisk medicin av Alex Holland
 • Trä blir vatten: kinesisk medicin i vardagen av Gail Reichstein
 • Healing med kinesiska örter av Richard Hyatt
 • Kinesiska örter med vanliga livsmedel: Recept för hälsa och helande av Henry C. Lu
 • The Essential bok traditionell kinesisk medicin av Liu Yanchi, Kathleen Vian, Peter Eckman, Fang Tingyu, och Chen Laidi