E2h

Hur man lär sig om acai

Acai bär

Acai bär, uttalas ah-suck-ee, kommer från acai palm hemma i Amazonas regnskogar. Acai träd är samma träd som ger hjärtat av palm ibland används i sallader. Acai bär i sig är liten, rund och svart-lila. Eftersom de försämras snabbt efter att plockas, används acai bär för att vara tillgängliga endast i Amazonas-regionen. Nu Acai bär är oftast Juiced eller göras till en fruktkött som blir torkade, frysta eller frystorkas före transport och sedan användas i en mängd olika drycker, inklusive juice blandningar och smoothies, liksom i kosttillskott och andra livsmedel.

Här är lite information om fördelarna med de produkter och kosttillskott gjorda Acai Bär:

  1. Antioxidativa egenskaper. Vad gör acai bär huden lila är den kraftfull antioxidant, antocyaninfärgning. Tolv nya flavonoider har identifierats i Acai bär. Den antioxidant innehåll i acai bär är tio gånger större än röda druvor, 10-30 gånger större än rött vin, och dubbelt så mycket som blåbär. Forskning om Açai fortsätter eftersom det finns många näringsmässiga aspekter av frukt som ännu inte är helt klarlagda. Till exempel visar en analys av syreradikaler absorptionsförmåga kapacitet (ORAC) i ett frystorkat Açaí pulver en otroligt hög antioxidant effekt som inte är helt förklaras av Açai är kända antioxidanter.
  2. Fettsyror. Acai bär är särskilt rika på fettsyror, oljesyra (omega 9), palmitinsyra och linolsyra (omega 6) syra, de "goda" fettsyror. Förhållandet mellan fettsyror i acai påminner om olivolja. Nästan 1/3 av bär är fett.
  3. Physterol. Acai bär är mycket rik på fytosteroler, som konkurrerar med kolesterol för absorption, och kan därför sänka kolesterolhalten i blodet.
  4. Vitaminer och mineraler. Acai bär innehåller vitaminer B1, B2, B3, C och E, samt mineralerna kalium , natrium, magnesium, koppar, zink, fosfor och svavel.
  5. Järn. Acai bär är hög i järn. Açai innehålla 5-7 milligram järn per 100 gram.
  6. Aminosyror. Massa-och hud Acai bär innehåller 19 olika aminosyror. Aminosyror är byggstenar i protein, en 100-grams servering av Açai innehåller mer än 8 gram protein.
  7. Fiber. Açai är packad med fiber. En 100-grams servering av Açai innehåller 44,2 gram fibrer.
  8. Smak. Smaken av acai har beskrivits som en kombination av bär och choklad. Vi lämnar frågan om vad exakt Acai smakar som upp till dig.

Förutom de positiva hälsoeffekterna av Acai bär

Hur man lär sig om acai. Antioxidativa egenskaper.
Hur man lär sig om acai. Antioxidativa egenskaper.

Förutom de positiva hälsoeffekterna av Acai bär, juice och produkter som framställts av dem, finns det en extra fördel för tidskrävande Acai. Skörden av bär från acai palm är långt bättre att skörden av palm hjärta som dödar hela trädet för förvärvet av bara det översta tillväxt skjuta. Så som du njuta av hälsofördelar acai, kan du veta att du är att du hjälper till att främja ett hållbart jordbruk samtidigt.