E2h

Hur man lär sig om din hälsa från genetik test

Fylld med intriger och etiska frågor är genetik testning få hype för en massa skäl. För en sak, kanske du undrar vad exakt information du kan få ut av det. En hel del information är inom räckhåll, kan du vara säker på det. Men du måste betala en ansenlig mängd att få tillgång till denna typ av information.

Hur man lär sig om din hälsa från genetik test. Genetisk hälsa disposition.
Hur man lär sig om din hälsa från genetik test. Genetisk hälsa disposition.

De senaste frågorna i befolkningsökning och överväganden ändra genetiska algoritmer eller införa positiv genetisk variation är en av de största fördelarna för dem som är för genetisk testning. De hävdar att många en genetisk sjukdom kan elimineras med hjälp av genetisk testning, bland många andra saker. Men detta fortsätter att sporra debatt mellan olika sekter i samhället över hela världen.

Vad exakt är det som vi lära oss av DNA-test? Här är några av de uppgifter som folk kommer att betala bra pengar för i namn av korrekt genetisk testning:

  1. Faderskap frågor. Den DNA faderskapstest är den mest tillförlitliga bevis för att fastställa en rätt som en biologisk far eller mor. DNA-testet ligger aldrig, även om juridiska dokument kan ändras för att stödja personer med baktankar i rättsfall. Faderskap frågor behöver inte ta år att lösa om du har en välbehövlig DNA-test hands. Resultaten är ofta 95% korrekt.
  2. DNA släktforskning. Om du är intresserad av att lära sig om det rika arv av dina gener och en grov förutsägelse av vad som skulle komma ut av din familjs genpool baseras på tidigare information, så DNA släktforskning är nästa användbar bit av information som du kan få från genetisk testning.
  3. Genuttryck. Den genetisk testning kommer också att visa dig en lista över alla de dominerande drag som din arvsmassa har och hur det påverkar din kropp. Det kommer att berätta alla de medfödda faktorer, oavsett om de kör för eller emot vissa saker i din livsstil. Det kan också hjälpa dig att förstå dig själv bättre och hur man tar väl hand om din kropp, eftersom du är medveten om vad som finns inuti och vad den är gjord av allmänhet.
  4. Genetisk hälsa disposition. Den genetiska hälsa disposition är förmodligen det viktigaste. Som du kanske märker, en del människor är bra för robusta fysiska aktiviteter, medan andra är mindre höga övningar effekt livsstil. Du behöver veta vilken motion rutiner och aktiviteter kommer att tjäna ditt bästa. Gener är den bästa kontrollampa tecken om din kropp är i nivå med de fysiska utmaningar som du utsätter dig för.

Med tanke på att genetik tester väcker många frågor

Med tanke på att genetik tester väcker många frågor, och några förespråkare i världen är angelägna om den mängd information som en enda DNA band kan ge, kan du ha dem farhågor om du ska investera i genomgår DNA-test för andra frågor med större tyngd (ex. Ska jag avbryta mitt barn om genetik tester visar att det har en stor avvikelse?). Men om du bara planerar att ha DNA-test för en större förståelse för dig själv, så är det ett giltigt skäl för testning som kan överskrida ålder, ras, kön och trossystem.