E2h

Hur man lär sig om halsen cancerdiagnos process

Det har uppskattats att omkring 24.000 personer i Europa diagnosen strupcancer varje år. Hälften av dessa cancerformer uppstår i struphuvudet medan den andra hälften förekommer i svalget.

De som utvecklar strupcancer är ofta rökare

Hur man lär sig om halsen cancerdiagnos process. De som utvecklar strupcancer är ofta rökare.
Hur man lär sig om halsen cancerdiagnos process. De som utvecklar strupcancer är ofta rökare.

De som utvecklar strupcancer är ofta rökare. Dricka utöver ökar också risken för denna sjukdom. När du kombinerar två röka och dricka, går risken ännu högre. De som är 50 och äldre har den högsta risken, med män 10 gånger större risk än kvinnor att utveckla denna cancer.

Diagnos för strupcancer är en omfattande process

Diagnos för strupcancer är en omfattande process, men tidiga symptom kan märkas när en patient börjar har problem med sina tänder, speciellt tänder smärta. När en person känner att smärtan från sina tänder är ovanligt och varar under en längre tid, då är det dags att rådgöra med en tandläkare. När ett möte har gjorts, kommer tandläkaren samla en sjukdomshistoria av patienten. Därefter görs en otorhinolaryngologist sökt för ytterligare diagnos. Den ortorhinolaryngologist kommer då att undersöka halsen med hjälp av en liten spegel. För ytterligare undersökning av strupe, kommer ett vävnadsprov tas.

Strupcancer börjar på slemhinnan i halsen

Strupcancer börjar på slemhinnan i halsen. Sedan börjar strupcancer sprider sig snabbt utanför linjen yta av halsen. Nästa, ta reda på hur långt cancern har spridit sig, kommer läkaren att ta en röntgenbild. X-ray som kommer att ske om strupcancer misstänks kommer att innehålla en bild av munnen, huvud och bröst i en-dimensionen.

Diagnos för strupcancer är en omfattande process. Strupcancer börjar på slemhinnan i halsen.
Diagnos för strupcancer är en omfattande process. Strupcancer börjar på slemhinnan i halsen.

Halsen cancerdiagnos fortsätter med (CT), datortomografi. Med denna avsökning, kan de inre organen ses med en tvådimensionell bild, som visar de inre organen, organ som inte kan ses av en allmän röntgen Scan.

Därefter kommer (MRT)

Därefter kommer (MRT), magnetisk resonanstomografi. Med den här analysen kan hela området av cancer i halsen undersökas. MRI kan också avslöja lymfkörtlar i cancer och producera en bild som kan ses från alla håll.

Ultraljudet är nästa steg vid diagnos strupcancer

Ultraljudet är nästa steg vid diagnos strupcancer. Denna avsökning används för att lokalisera art och exakt storlek av cancer. Ultraljudsbilden framställs genom att kombinera högfrekvent ljudvåg och databehandling.

Därefter är (PET), Positronemissionstomografi används för att hitta tumören i kroppen med hjälp av en liten mängd av radioaktivt spårämne. Positronemissionstomografi finner tumören när vävnaderna i kroppen förbrukar det radioaktiva spårämnet när den är placerad inuti kroppen, eftersom tumören kommer också absorbera spårämnet.

Det finns fyra stadier av strupcancer:

  • Steg I: Denna etapp innebär att cancern inte har spridit sig, att det är i samma område där den hittades. Vid denna tid cancern inte kan vara allvarlig.
  • Steg II: Cancern är fortfarande i samma område där det började men det har vuxit.
  • Steg III: I detta skede cancern har spridit sig ut till områden i närheten och dess effekt nu kände. Symptomen på denna cancer är nu lätt att hitta.
  • Steg IV: I detta skede cancern har vuxit till en större form och har spridit mycket och behöver omedelbar vård och omsorg.
  • Steg IV: I detta steg cancer odlas i en stor form och sprider omfattande. Denna etapp kräver omedelbar behandling.

Avslutningsvis skulle någon misstänka strupcancer, skulle det vara klokt att först konsultera en tandläkare och har en x-ray vidtas. Sedan, om tandläkaren misstänker strupcancer, kommer han eller hon ge förslag på ovanstående steg och remisser som kommer att behövas för att slutföra en omfattande diagnos.