E2h

Hur man lär sig om håravfall som orsakas av kemoterapi

Som diagnostiseras med någon typ av cancer är ett liv förändra situationen

Som diagnostiseras med någon typ av cancer är ett liv förändra situationen. Reda på att den cytostatikabehandling som kommer att användas som en del av behandlingen planen kommer att orsaka håravfall är ett annat liv förändra situationen. Inte alla kemoterapi läkemedel orsaka håravfall men många kommer. Den strimma av ljus i denna situation är att majoriteten av människor som lider av håravfall på grund av kemoterapi kommer få håret tillbaka när behandlingen avbryts, även om det kan ta lite tid. Många människor som har haft svår håravfall på grund av kemoterapi är förvånade över att deras hår ofta kommer i tjockare sedan var det till att börja med, eller det kan komma i en något ljusare eller mörkare nyans då det var innan behandlingen. Det finns många fall där den person som hade väldigt rakt hår slutar upp med mycket lockigt hår eller vice versa.

Hur man lär sig om håravfall som orsakas av kemoterapi. Som diagnostiseras med någon typ av cancer är ett liv förändra situationen.
Hur man lär sig om håravfall som orsakas av kemoterapi. Som diagnostiseras med någon typ av cancer är ett liv förändra situationen.

Håravfall orsakas av kemoterapi händer eftersom ingredienserna i läkemedlet dödar cellerna i hårsäckarna. Hårsäckar inkluderar några av de snabbast växande celler i kroppen. Kemoterapi är gjord för att döda snabbväxande celler därför det tenderar att döda dessa celler tillsammans med angriper cancercellerna. Tack och lov hårsäckarna föryngra sig när behandlingen är avslutad så att håravfall är mycket sällan bestående. Många patienter lider endast från deras hår gallring när de får kemoterapi, men andra kommer att drabbas av hela håravfall inklusive kroppshår.

Många individer som får kemoterapi behandling och har håravfall väljer att få sitt hår klippa mycket kort innan behandlingarna börjar. Många väljer också att bära en peruk samtidigt gå igenom kemo behandlingar, medan andra inte verkar bli störd av håravfall. Det verkar som att kvinnor påverkas mest känslomässigt av håravfall som orsakas av kemoterapi. Att veta i förväg att den typ av cellgifter du kommer att få kommer att orsaka håravfall kommer att ge dig tid att hitta en välgjord peruk om du vill. Det finns många mycket trevliga peruker finns närvarande som kan göras för att matcha din hårtyp och färg. Om du inte är intresserade av att bära en peruk under din cellgiftsbehandling du kan välja att köpa en mängd olika hattar eller snusnäsdukar. Många cancerbehandlingar kliniker erbjuder hattar eller unika letar bandanas gratis.

En kemoterapi medicinering som är känd för att orsaka håravfall hos nästan alla som tar emot det är märket heter Etopocide. En annan typ kallas Taxotere. Den tredje typ som är allmänt kända för att orsaka håravfall är Taxol. Det finns några kemoterapi mediciner som sällan orsakar håravfall, inklusive varumärket kallas karboplatin. En annan som inte verkar att orsaka så mycket håravfall kallas cisplatin.