E2h

Hur man lär sig om Lou Gehrig sjukdom

Lou Gehrigs sjukdom är ett gemensamt namn för den försvagande neurodegenerativ sjukdom, amyotrofisk lateral skleros (ALS). Amyotrofisk lateralskleros är den sjukdom som tvingade Lou Gehrig lämna baseboll (i 1939), och tog sitt liv några år senare (i 1941). Här är några punkter som hjälper dig att bättre förstå Lou Gehrig sjukdom:

 1. Både övre motoriska nervceller och lägre neuroner motoriska påverkas av Lou Gehrig sjukdom. Övre motoriska nervceller är nervceller i hjärnan som skickar meddelanden från hjärnan till ryggmärgen och lägre motoriska nervceller är nervceller i ryggmärgen som skickar meddelanden till musklerna.
 2. Lou Gehrigs sjukdom är en progressiv sjukdom. I Lou Gehrig sjukdom, nervcellerna i det centrala nervsystemet som styr frivilliga muskelrörelser gradvis försämras. Frivilliga muskler i hela kroppen försvagas gradvis och atrofi. Slutligen är hjärnan inte kan kontrollera förflyttning av frivilliga muskler alls.
 3. Tidiga symtom på Lou Gehrig sjukdom kan vara svårt att diagnostisera. Dessa inkluderar kramper av muskler och tics muskel, förlust av styrka och kontroll i musklerna i armar och ben, trötthet, snubbla och falla, att inte kunna hålla ett objekt i en händer och / eller svårigheter att svälja, tala eller andas. Det finns ingen test som kan ge en diagnos av Lou Gehrigs sjukdom. Emellertid, närvaron av både övre och nedre motoriska symtom neuron är starka indikatorer av sjukdomen.
 4. Lider av Lou Gehrig sjukdom inte förlorar mentala funktioner. Intelligens, personlighet och minne hos personer med Lou Gehrig sjukdom förblir intakta. Sjukdomen är särskilt grym i detta avseende som drabbade är väl medvetna om sin förlust av funktion.
 5. Skleros är en följd av ärrbildning i ryggmärgen. Eftersom ryggmärgen (där de nervceller som styr frivilliga musklerna finns) försämras, blir ryggmärgen ärrade (en process även känd som skleros).
 6. Män lider amyotrofisk lateralskleros något oftare än kvinnor men båda könen, liksom alla raser, påverkas. Sjukdomen oftast drabbar människor i åldrarna 40-60, men det påverkar även människor utanför den åldersgrupp. Orsaken till amyotrofisk lateralskleros förblir okänd trots forskning orsaken fortsätter på många olika nivåer.
 7. Hur man lär sig om lou gehrig sjukdom. Både övre motoriska nervceller och lägre neuroner motoriska påverkas.
  Hur man lär sig om lou gehrig sjukdom. Både övre motoriska nervceller och lägre neuroner motoriska påverkas.

  Ingen bot har hittats för ALS. Det finns ett läkemedel som godkänts för behandling kallas Riluzole, vilket ökar graden av överlevnad med flera månader. Nivåerna av Riluzole i blodet måste övervakas noggrant så att leverskador inte sker. Fortskridandet av sjukdomen varierar mellan drabbade. Den genomsnittliga överlevnadstiden efter diagnos med sjukdomen är 3-5 år, även om det finns vissa människor som lever betydligt längre. Ibland har ALS varit känt att sluta framsteg på egen hand.

 8. Andra behandlingar existerar för att lindra de åtföljande symtom på Lou Gehrig sjukdom. På grund av de oerhört utmanande fysiska symptom på denna sjukdom, en rad vårdpersonal måste bedöma den bästa totala behandlingsplan. Troliga inkluderar fysiska, yrkes-och logopeder, socialarbetare och hospice och hem sjuksköterskor vård. Utrustning som ventilatorer, rullstolar, röst-förstärkande enheter eller generatorer tal kommer så småningom att bli nödvändiga.

  Lou gehrigs sjukdom är en progressiv sjukdom. Tidiga symtom på lou gehrig sjukdom kan vara svårt att diagnostisera.
  Lou gehrigs sjukdom är en progressiv sjukdom. Tidiga symtom på lou gehrig sjukdom kan vara svårt att diagnostisera.

Det finns fortfarande mycket att lära om Lou Gehrig sjukdom. Om du är intresserad av att donera till forskning om Lou Gehrig sjukdom, kan du göra det på ALS terapin Development Foundation .