E2h

Hur man lär sig om motion för äldre

I de flesta fall

I de flesta fall, kan äldre individer har nytta av någon typ av regelbunden motion. Några pensionärer kommer dock att vara för svaga för vissa typer av träning. För andra särskilda försiktighetsåtgärder måste göras för att eliminera risken för fall.

För äldre, fördelarna med motion inkluderar lägre förekomst av depression, minskad chans att dö i förtid, ökad vakenhet, förbättringar i blodtryck och andra kardiovaskulära fördelar, och minskad risk för diabetes. Seniorer som motionerar regelbundet vara normalt oberoende under en längre tid.

Hur man lär sig om motion för äldre. Walking.
Hur man lär sig om motion för äldre. Walking.

Det är inte nödvändigt för äldre att spendera stora mängder tid i ansträngande motion. De individer som utövas regelbundet för så lite som 30 minuter per vecka upplevde fortfarande betydande fördelar. Detta gällde även om övningen krävs endast måttliga mängder ansträngning.

Det finns ingen enskild träningsprogram som fungerar för alla äldre individer eftersom varje individ har olika behov och problem. Vad som fungerar och är säker för en ledande kanske inte fungerar eller vara säkert för en annan.

Det är viktigt att rådgöra med en läkare innan du påbörjar alla nya träningsprogram. Detta gäller för alla åldrar, men det är särskilt sant för de äldre som kan vara begränsad i vad de kan göra med vissa medicinska tillstånd.

I de flesta fall. Vatten aerobics.
I de flesta fall. Vatten aerobics.

En äldre person som får okej från hennes läkare kan ha samma bedriva verksamhet som yngre personer. Dessutom, här är fem övningar som de äldre kan njuta:

  1. Walking. Om den äldre fortfarande kan gå självständigt och är stadigt på fötterna, regelbundet gå en kort sträcka ger utmärkt kardiovaskulära fördelar och kan vara en underbar källa till motion.
  2. Vatten aerobics. Även de äldre som har begränsad rörlighet kan delta i och njuta av vatten aerobics. Vattnet dämpar effekten och gör rörligheten lättare.
  3. Stretching. Dessa skonsamma aktiviteter kan även göras i en rullstol. Seniorer som töjer flera gånger i veckan kommer att finna att de behåller sin flexibilitet bättre än de som inte sträcka på regelbunden basis.
  4. Styrketräning. Användningen av vikt maskiner eller fria vikter stärker musklerna i hela kroppen. Speciell utrustning inte ens behövs. En högt uppsatt kan dra nytta av att lyfta husgeråd såsom böcker, burkar eller andra måttligt tunga föremål.
  5. Balans övningar. Som seniorer ålder, kan förlust av balans bli ett allvarligt problem. Stärka benmusklerna kan förbättra balans och stabilitet.