E2h

Hur man lär sig om vegetarisk kost

Om du har bestämt att du vill bli vegetarian

Om du har bestämt att du vill bli vegetarian, så grattis! Att äta en vegetarisk kost kan vara en hälsosam, näringsrik och utsökt sätt att leva. Beroende på vilken typ av vegetariska du väljer att bli, men det kan finnas luckor i din kostbehov. Det är viktigt att vegetarianer lära sig att bli beskyddare av sin egen hälsa genom att bli experter på vegetarisk kost. Följande steg kommer att hjälpa dig att lära dig hur.

  1. Lär skillnaderna mellan olika typer av vegetarianer: De flesta människor tänker på vegetarianer som människor som inte äter kött, men det är övertydlighet vegetarianism. Vissa vegetarianer äter inte kött, som nötkött eller fågel, men äter ägg och / eller mjölkprodukter. Vegetarianer också kan eller inte kan äta fisk-och skaldjursprodukter. Slutligen äter vissa vegetarianer inte några animaliska produkter alls. Denna typ av diet, som kallas en vegansk kost, behöver den mest noggranna kosten planering.
  2. Lär dig mer om näringsbehoven Visste du att din kropp behöver aminosyror? Eller att din hud kan tillverka D-vitamin? Om du väljer att äta en vegetarisk kost, måste du lära dig om vilka näringsämnen kroppen behöver för att överleva. Chef till biblioteket och kolla in en bok om kost och äta rätt. Några av de bästa böckerna är: Ät, drick och var friska: Harvard Medical School Guide till sunda matvanor, kost for Dummies, och den nya bli vegetarian: The Essential Guide till en hälsosam vegetarisk kost.
  3. Läs om vilka näringsämnen inte finns i vegetabiliska produkter: Vitamin B-12 inte finns i vegetabiliska produkter alls, kalcium bristvara, och järn finns i vegetabilier är svårt för kroppen att absorbera. Läs om vilka näringsämnen är riklig i vegetarisk kost, och vilka du behöver för att arbeta hårdare för att få.
  4. Tillägg om du behöver: Speciellt när man startar en vegetarisk kost, ta en titt på hur din kost staplar upp mot det rekommenderade dagliga intaget för olika näringsämnen. Om du behöver ta en multivitamin eller ett näringsämne-specifik tillägg.
  5. Besök en dietist: Det är alltid en bra idé att ha ett möte med en dietist när du startar en vegetarisk kost. Hon kommer att titta på din kost och hjälpa dig att räkna ut vad du saknar och hur man får de näringsämnen du behöver.
  6. Läs vegetariska kokböcker: Variation är viktigt i någon diet, och ännu mer så i vegetarisk kost. Kokböcker hjälper vegetarianer räkna ut nya livsmedel och nya sätt att kombinera mat hos friska, läckra sätt.
  7. Hitta andra vegetarianer: Talking tillsammans hjälper vegetarianer passera längs information och recept. Gå med i en lokal mat klubb avsedd för vegetarianer eller hitta en av de många hemsidor och forum Internet tillägnad vegetarianer.
  8. Prenumerera på en vegetarisk magasin: Vegetarian Times, Veggie Liv, VegNews och Vegan Magazine är alla tidningar avsedda för människor som äter en vegetarisk kost. Genom att prenumerera på och läsa dessa tidningar kan vegetarianer håller sig à jour med de senaste vetenskapliga forskningen och berättelser relaterade till en vegetarisk livsstil.

  9. Tala med din läkare: Innan du gör några större livsstilsförändringar, är det klokt att rådgöra med din läkare. Hon vet kroppens specifika, individuella behov och kan ge dig råd om särskilda näringsmässiga information som du behöver veta.

Som ni kan se

Hur man lär sig om vegetarisk kost. Lär skillnaderna mellan olika typer av vegetarianer.
Hur man lär sig om vegetarisk kost. Lär skillnaderna mellan olika typer av vegetarianer.

Som ni kan se, bli vegetarian är inte ett beslut som skall fattas utan noggrann eftertanke. Om du bestämmer dig för att en vegetarisk kost är rätt steg att ta, se till att lära sig så mycket du kan om vegetarisk kost. Vegetarianism kan vara ett verkligt underbart sätt att leva, men det är något som bör tas på allvar.