E2h

Hur man läser en digital skala

Vägning och mätning är en del av allas existens

Vägning och mätning är en del av allas existens. Upptäckten av vägning och mätning saker som kan spåras tillbaka tusentals år sedan. Utvecklingen av vikter till uppfinningen av den moderna skalorna är bland människans största genombrott. Under åren skalor har använts i laboratorier, sjukhus, företag och hushåll att mäta vikt av individer, djur, livsmedel och många andra ämnen.

Digitala skalor gör väger mycket lätt. Hemma kan du använda en badrumsvåg eller vikt skala för att exakt övervaka din kroppsvikt speciellt om du genomgår ett strukturerat program för att få eller förlora vikt. En köksvåg kommer också att hjälpa dig att mäta torra och flytande ingredienser för mycket noggranna recept som kakor eller bakverk. Det är ett kraftfullt verktyg för kockar, människor som lär sig att laga mat och de som håller koll på sin kost. Vissa livsmedel skalor är också mycket användbara särskilt för dem som följer en diet eller näringsmässiga plan. Ett livsmedel skala inte bara mäter vikten på din mat, men det visar också näringsmässiga fakta som kolesterol, kolhydrater, sockerarter, kostfiber och totalt fett. En matchande kroppsfett skala är också mycket praktiskt om du är på en fitness regimen. En kroppsfett skala väger andelen kroppsfett genom en process som kallas bioelektrisk impedans analys.

Digitala skalor ger fler funktioner och noggrannhet jämfört med de äldre analoga skalor. De finns i olika storlekar och de flesta av dem är bärbara. På grund av sin ljusa LCD-display, läsa mätningar är mycket enkelt och ingen speciell skicklighet behövs för att använda den. Följande är enkla steg att följa för att läsa en digital skala för varje ämne eller föremål du väger.

Hur man läser en digital skala. En digital skala mäter i pund, ounces, gram och kilo.
Hur man läser en digital skala. En digital skala mäter i pund, ounces, gram och kilo.

  1. Varje digital skala har en användarmanual vid köp. Läs instruktionerna innan du testar din skala som den har särskilda riktlinjer för hur du använder din digitala skala från infoga batterier, läsa mätningar, att hålla dem i gott skick.
  2. En digital skala mäter i pund, ounces, gram och kilo. Vissa precisionsvågar ge andra väger enheter beroende på vad vågen är för. Till exempel en idealisk smycken skala visar vikten av karat används för pärlor och stenar, troy uns för ädelmetaller och spannmål för krut. Läsa mätningen men oavsett vilken typ av skala du har är lätt. Allt du behöver göra är att placera ditt objekt på plattformen och LCD-skärmen kommer att visa dig den specifika mätningen av ditt objekt. Till exempel kommer 5 kg läsa 5kg.
  3. En digital skala har också en tara funktion. Detta gör att du kan väga ämnen som inte kan placeras direkt på plattformen av skalan. Till exempel, lägger du en behållare, skål eller kopp på plattformen och tryck på "tara"-knappen. Din digitala skala bort vikten av behållaren så att du kan fylla i behållaren med innehållet som du vill väga. Du kan upprepa trycka på tara knappen om du måste placera ytterligare substanser. Genom att trycka på tara knappen bara återställer den digitala skalan display till noll.

En digital skala kan köpas via Internet

En digital skala kan köpas via Internet. Många online-butiker erbjuder olika typer av skalor och du kan bläddra forum och skicka recensioner från andra konsumenter. Du kan också hitta digitala skalor från elektroniska butiker och varuhus som Wal-Mart.