E2h

Hur man läser ett diagram handen zonterapi

Zonterapi är en avkopplande konsten att veta tryckpunkter och hur man utöva påtryckningar på dem för att lindra smärta. Oftast är zonterapi sessioner förbättras genom tillämpning av massage oljor eller lotioner. Det är ofta bytas med typisk massage men att veta zonterapi innebär att du vet vilka platser skulle ge konkreta resultat. Till dem som just har börjat lära zonterapi, det finns många tips i denna artikel om hur man lär sig att läsa diagram, som kommer att hjälpa dig vidare på vägen. Du kan pröva att använda den påverkan själv också, när du studerar.

Hur man läser ett diagram handen zonterapi. Känna till grunderna.
Hur man läser ett diagram handen zonterapi. Känna till grunderna.

  • Känna till grunderna. I zonterapi, är kroppen på samma sätt fast om det är händerna eller hela kroppen. Detta innebär att extremiteter också finns i kanterna av handen, alias, fingertopparna. Mitten av fingrar eller där de första lederna representerar halsen och knogarna är för axlarna. När du går ner handen och närmare in i handleden, går du ner till kroppen, till midjan och så småningom tårna. Om du tittar på baksidan av din hand, detta är tänkt att representera äggledarna, de lymfkörtlar och din ljumske.
  • Känna den andra sidan av din hand. När du är bekant med denna sida av din hand, är det dags att slå över och titta på det närmare. Innerörat och ögonen är relaterade till toppen av knogarna inuti handen, handflatan uppåt. När du går längre ner handen, lungorna och magen samt andra vitala organ som hjärta är nästan döda centrum i handflatan. Tunntarmen är relaterad till den inre delen längst ned handen i närheten av där handflatan möter handleden.
  • Blick på diagrammen. Det finns många händer zonterapi diagram som kan köpas. Du kan studera bilderna mycket noggrant och försöka memorera de områden noteras. Memorering skulle vara mycket enklare om du rör din hand som du försöker att utöva påtryckningar på specifika områden. På så sätt skulle du också taktila minne av förhållandena i de olika delarna av kroppen till din hand.
  • Att ha en förstahandserfarenhet. Annat bra sätt att lära sig handen zonterapi är att uppleva den behandling för dig själv så att du skulle veta hur mycket tryck bör tillämpas och hur länge behandlingen. Fråga din terapeut om vanliga dos Regler när de gör sessioner handen zonterapi.


Med lite övning och lite feedback från rättegången patienter

Med lite övning och lite feedback från rättegången patienter, bör du snabbt kunna behärska förhållandena i de olika kroppsdelar som dina händer, liksom din patientens händer. Kom ihåg att alla goda kunskaper kommer med flera timmars praktik så håll tålamod och uthållighet i schack. Medan du är på det, kan du även läsa de andra listorna för zonterapi för fötterna och huvudet. Zonterapi är en mycket populär mod av terapi, också, och är ofta en go-för behandling för dem som vill ha avkoppling och smärtlindring.