E2h

Hur man läser livsmedelsmärkningen att sänka ditt kolesterol

Mat etiketter är etiketter som sitter på baksidan av livsmedel

Mat etiketter är etiketter som sitter på baksidan av livsmedel. De innehåller näringsmässiga fakta och hjälper dig att hålla en balanserad kost. Genom att ta time out för att läsa livsmedelsmärkningen kommer du att upptäcka hur du kan sänka ditt kolesterol och bibehålla en hälsosam kolesterol läsning. Följ bara dessa steg om hur man avkoda dem korrekt.

 • Vad du behöver. Om du använder läsglasögon, vilket är ungefär allt du behöver för att kunna läsa livsmedelsmärkningen. Annars skulle tålamod vara en annan faktor. Det är för din hälsa ändå så gör blir avskräckta läst dessa livsmedelsförpackningar.
 • Leta märkningen av livsmedel. Du kan hitta de flesta livsmedelsförpackningar på baksidan av en produkts förpackning. Det är oftast i svart och vitt tryck och har alla dessa uppgifter skrivet på den.
 • Storlek portioner. Det är viktigt att ta reda på hur mycket portioner en viss produkt innehåller. Varför? Eftersom din aptit kan vara större än vad som anses normalt portion för en viss produkt. Vad du kan anta är för en portion kan förvånansvärt vara bra för tre! Därför, om du konsumerar tre portioner, automatiskt multiplicera den numeriska informationen på etiketten. Det är därför det är ett måste att kontrollera portion. Denna information är oftast tryckt rätt under så vad som anges som näring fakta.
 • Kalorier. Annan viktig punkt att tänka på när du försöker sänka ditt kolesterol är kalorier.
 • Fetthalt. Du måste också inkludera totalt fett räkna på etiketten. Fett är inte nödvändigtvis bara ister eller kött från djur (sk mättat fett). Man kan också hittas i matolja som palm och kokosnöt. Transfett, som liknar mättade, är en ingrediens i snacks (chips och kakor) och kortare. Tyvärr är transfett och mättat fett känd för att ge höga nivåer av dåligt kolesterol (LDL). Det är därför du bör övervaka att vid 1000 kalorier, kommer 7% enbart från dessa fetter. Goda nyheter är att det finns fett som också anses vara god och det är Omega 3, fleromättade och enkelomättade fetter. Du kommer att bli glad att veta att de senare faktiskt hjälper att skydda ditt hjärta och att sänka kolesterolvärdet.
 • Kolesterol. Sist men inte minst, vad du bör kolla på näringsvärdesdeklarationen, är kolesterol speciellt eftersom du försöker att sänka den. Det rekommenderade intaget är 200 mg per dag. Kolesterol är ett fett, vaxartad massa som finns i alla delar av vår kropp. Det är något vår kropp behöver för att kunna fungera, men för mycket kolesterol är skadligt och kan täppa våra artärer vilket ger oss hjärtsjukdom.

  Hur man läser livsmedelsmärkningen att sänka ditt kolesterol. Leta märkningen av livsmedel.
  Hur man läser livsmedelsmärkningen att sänka ditt kolesterol. Leta märkningen av livsmedel.

  Återigen, glöm inte att multiplicera antalet av portioner! En livsmedelsprodukt kan anses lågt när dess kolesterol räkna är 20 milligram, eller om räknas som mättat fett, så åtminstone två gram.

 • Kolhydrater. Nu undersöka märkningen av livsmedel och lokalisera den totala kolhydrater. Den acceptabla nummer för sunda kostvanor är 45-65%.


De roliga grejer för att kunna avkoda livsmedelsförpackningar är att de alla följer en standard, vilket innebär att om du studerar ett, det är ganska mycket samma näringsmässig information för alla. Utan att veta om det, kommer du automatiskt att göra klokare och friskare beslut för ditt hjärta.