E2h

Hur man lever grön och vara frisk

En sund och grön livsstil är ett val dock

En sund och grön livsstil är ett val dock, det är ett val som inte bör ta lätt på. Med världen går till spillror på grund av människan förorenar varje hörn av världen, ditt deltagande, kan tyckas minut, men i verkligheten är betydande. Tekniskt sett är en grön och hälsosam livsstil handlar om att leva naturligt och organiskt. Den livsstilsförändring hjälper dig att bli en friskare människa och samtidigt bidra till en grönare jord. Här är några idéer om hur man gör detta.

Hur man lever grön och vara frisk. Göra sig av med plast.
Hur man lever grön och vara frisk. Göra sig av med plast.

  • Göra sig av med plast. Plastpåsar och behållare är inte bara icke-nedbrytbart, men de är också skadligt för din hälsa. Till exempel, om du förvara mat i en plastbehållare, kanske du inte vet det men du faktiskt utsätta dig för skadliga ämnen som BPA, som är kemikalier som används i tillverkningen av plastprodukter. Vidare, kan avyttra plaster vara en utmaning eftersom de inte naturligt sönderfaller. Som sagt om du flyttar till en grönare livsstil, avstå från att köpa och använda plastpåsar och behållare. Du kan göra detta genom att använda påsar om och om igen för shopping eller använda keramik eller metall istället för plast. Om du inte kan undvika det, leta sedan en plast återvinningsanläggning i ditt område och kasta dina plast ordentligt när du är klar med dem.
  • Göra sig av med bilen. Bilar och andra fordon som kör med antingen gas eller diesel kan både förorena miljön och bryter naturresurserna i världen. Dessutom är utsläppen i hög grad bidra till den globala uppvärmningen, som världen upplever när du läser denna artikel. Att hjälpa rörelsen för en grönare och hälsosammare jord och dina lungor att vara fri från de skadliga smog att dessa fordon släpper ut, sluta köra till jobbet och cykla eller gå i stället. Din insats kan bidra till att minska utsläppen och verksamheten kan finjustera din kropp i processen.
  • Ät färsk. Sluta köpa och konsumera bearbetade livsmedel. Tillverkningen av dessa livsmedel kräver mer icke-förnybart bränsle att konsumeras vilket också kan bidra till en mer förorenad jord. Vidare bearbetade livsmedel är fullpackad med ämnen som är skadliga för din hälsa. Istället börjar äta färskvaror såsom frukt, fisk, grönsaker och andra typer mat du kan köpa från marknaden. Håll dig borta från allt som är konserverad eller färdigförpackade.
  • Gå papperslös. Den skärande ner träd är en av de stora orsakerna till att jorden är döende. Bidra till rörelsen hos en grönare jord genom att avstå från att använda och köpa pappersprodukter. Istället bli digitala och använda dina datorer istället. Om fler och fler människor sluta använda papper kommer skogsindustrin snart minska sitt utbud till de företag papperstillverkning därmed kommer färre träd skördas.
  • Telecommute istället för pendla. Om du har ett företag, kan du göra en övergång till en virtuell miljö där din personal arbetar hemma i stället för att köra bil eller pendlar till ditt kontor. Detta sparar energi och bränsle och minskar belastningen på både dig själv och dina anställda. Med kraften av Internet är allt möjligt. Du kan göra videokonferenser för möten och kan skicka varandra för att åstadkomma pappersarbete. Det är virtuella applikationer som också gör att du kan övervaka dina anställda om de arbetar eller slösa bort tid.


Dessa är bara några idéer om hur man ska gå om en hälsosammare och miljövänligare livsstil. Det finns många fler som du förmodligen kan komma med. Men det hela handlar om att vara mer praktiskt och med hjärtat för att rädda världen och bevara din hälsa.