E2h

Hur man matar en glutenfri barn

Utfodring ditt barn är en svår uppgift

Utfodring ditt barn är en svår uppgift. Den mäter ditt tålamod som förälder, och kreativitet på hur man gör dem äta vad du vill att de ska äta. Det är ännu svårare att göra ditt barn äter glutenfria livsmedel, eftersom dessa inte kan vara god eller för vissa andra skäl till varför små barn inte äter upp dem. Det är bra att veta att det finns flera sätt att förbättra smaken av dessa glutenfria livsmedel.

Kontrollera etiketten. Var noga med att kontrollera livsmedelsmärkningen för något gluten innehåll. Vissa livsmedelstillverkare kanske inte använda livsmedel med gluten direkt som ingredienser, men kommer att använda detta som ett konserveringsmedel.

Hur man matar en glutenfri barn. Kontrollera etiketten.
Hur man matar en glutenfri barn. Kontrollera etiketten.

Konvertera sina favoriträtter. Småbarn år är år av utforskning. De utforskar allt i sin omgivning, särskilt livsmedel. När de hittar något som är tilltalande för deras smaklökar (och ofta inte tilltalande för deras hälsa), tenderar de att göra den till sin favorit. De äter bara vad de vill. Det är därför småbarn ofta gå för livsmedel som är för söt eller salt. Du kan konvertera denna favoritmat genom att laga en annan version som har samma smak, men utan gluten.

Mat för sötsaker. Småbarn gillar att äta söta livsmedel och ofta tid frukter ogillar och grönsaker. Varför inte prova att kombinera dessa? Du kan tillfredsställa vad de vill i ett livsmedel utan att kompromissa deras hälsa. Du kan prova att blanda bär dina pannkakor, eller honung som pannkaka sirap. Du kan också göra frukt shakes gjorda val frukter, sötad med mjölk (eller yoghurt) som du och dina barn kan njuta av.

Snacks för dina tots. Många föräldrar

Snacks för dina tots. Många föräldrar, särskilt de som lever i mycket tätbefolkade samhällen eller städer, inte har tid att göra dessa glutenfria livsmedel. Lyckligtvis finns det tillgängliga snacks som är glutenfritt. Leta efter märken som bär glutenfri snacks. Dessa är oftast gjorda speciellt för barn. Dessa är också praktiskt så att du kan ha en glutenfri konsumtion, även när utslagning väg.

Utfodring ditt barn är en svår uppgift. Konvertera sina favoriträtter.
Utfodring ditt barn är en svår uppgift. Konvertera sina favoriträtter.

Låt dem hjälpa. Låta ditt barn för att hjälpa dig i matlagning din glutenfria livsmedel bara kan göra dem så glada som du är. De kan äta upp mer än de brukar göra, eftersom det inte finns någon form av stolthet att de själva hjälpte i beredningen. Detta gäller även vid montering smörgåsar och andra self-made snacks.

Konvertera dem. Lura ditt barn att äta glutenfria livsmedel är bra. Men det är bättre att de kommer att lära sig att göra detta på egen hand. Du kan börja genom att servera dem en gång om dagen, med en eller två glutenfria livsmedel eller frukt och grönsaker. Försök att göra det så attraktivt som möjligt, eftersom de gillar saker som är färgstarka och intressant. Ät också vad du tjänar dem. Vara ett bra exempel på en hälsosam eater.

Varje uppgift som ges till dig kan underlättas med kreativitet och korrekt hantering. Detta är mycket sant, även i att ge din dyrbara barnen hälsosamt alternativ att undvika gluten i kosten.

Glutenfria dieter är ofta en vända för personer som lider av olika sjukdomar relaterade till gluten i livsmedel. Detta kan inkludera födoämnesallergier, dermatit och liknande.