E2h

Hur man matar en laktosintoleranta barn

När ett litet barn inte producera enzymet laktas, han sägs vara laktosintolerant. Detta enzym produceras i cellen slemhinnan i tunntarmen bryter ner sockret (laktos) i mejeriprodukter som mjölk, ost och glass.

Symtom på laktosintolerans

Hur man matar en laktosintoleranta barn. Symtom på laktosintolerans.
Hur man matar en laktosintoleranta barn. Symtom på laktosintolerans.

Effekterna av laktosintolerans är ofta smärtsamma, särskilt för små barn. Efter ett barn förbrukar mejeriprodukter, om hon är laktosintolerant, kommer en eller flera av följande symtom följas.

 • Uppblåsthet
 • Överskottsgas
 • Magkramper
 • Flatulens
 • Diarré
 • Illamående

På grund av den smärta som orsakas av magkramper

På grund av den smärta som orsakas av magkramper, kan laktosintoleranta småbarn gråta oändligt eller intermittent tills symtomen försvinner. Observera ditt barn för plötsliga skrik som kan väcka henne från hennes sömn eller avbryta sin aktivitet när hon är vaken. Gör en mat dagbok och skriva ner allt som ditt barn äter, vilken tid hon äter och vilka symptom följer efter. Om du misstänker att ditt barn är laktosintoleranta, ta henne till barnläkaren omedelbart för korrekt diagnos och behandling.

Utfodring en laktosintoleranta barn

 • Mata ditt barn laktosfria livsmedel. Soja och ris som matas till laktosintolerans småbarn. Det finns ett antal av sojamjölk och laktosfri mjölk som finns på marknaden. Dessa laktosfria produkter är berikade med kalcium för att kompensera för kalcium finns i vanlig mjölk.
 • Undersök livsmedelsmärkningen. Kontrollera alltid ingredienserna i livsmedel som du planerar att mata ditt barn. Mata inte ditt barn någon mat som innehåller följande som den viktigaste ingrediensen: mjölk, mjölktorrsubstans, torrmjölk, mjölkpulver, laktos, mjölk biprodukt ostmassa och vassle. Vissa livsmedel som bröd, kakor och kex kan innehålla acceptabla mängder laktos.
 • Ge bara små mängder av mejeriprodukter. Om du planerar att mata dina produkter toddler mejeriprodukter, välja produkter med mindre laktos som ost och yoghurt. Kombinera dessa med icke-mejeri livsmedel såsom bröd, kex eller pasta. Bara mata henne en liten mängd för att inte utlösa symtom på laktosintolerans.
 • Tillhandahålla andra livsmedel rika på kalcium. Kalcium är viktigt för tillväxt och god benhälsa. Mjölkprodukter är normalt den viktigaste källan till kalcium för småbarn. Men de är inte den enda källan. Gröna bladgrönsaker (samt andra typer av grönsaker), frukt, vissa typer av fisk (som lax och sardiner), bönor och kalcium berikade spannmål är möjliga alternativ till mejeriprodukter.
 • Forskning om laktosfria livsmedel. Prata med en dietist, en dietist eller din barnläkare om råd. Be om en lista över olika livsmedel att alla laktosintoleranta barn kan hantera. Gör en måltid plan för ditt barn med rätt kombination av laktosfria livsmedel.
 • Har rätt medicin till hands. Din barnläkare kommer att förskriva läkemedel för att behandla symtomen på ditt barn barns tillstånd. Mylicon och Gas-X är varumärken för simetikon innehåller läkemedel ordineras för att lindra smärta som orsakas av gas.


På grund av den smärta som orsakas av magkramper. Utfodring en laktosintoleranta barn.
På grund av den smärta som orsakas av magkramper. Utfodring en laktosintoleranta barn.

Ha tålamod med ditt barn om hon har diagnostiserats som laktosintoleranta. Förvänta henne att vara irriterad ibland när symtomen på laktosintolerans är närvarande.
Småbarn som är laktosintoleranta erfarenhet gas, uppblåsthet, magen kramper och diarré. Dessa symptom uppträder vanligtvis en timme efter intag mejeriprodukter. Se till att följa din barnläkare råd om hur du hanterar ditt barns laktosintolerans. Glöm inte att be din barnläkare om ditt barn kommer att gynnas av kalciumtillskott. Korrekt kostbehandling är nyckeln till att hjälpa ditt barn intolerans slå laktos.