E2h

Hur man mediterar genom märkning tankar

Meditation är ett sätt att finna inre frid och lugn

Meditation är ett sätt att finna inre frid och lugn. Detta kommer att hjälpa dig att rensa ditt sinne och få bättre kontroll över dina handlingar. Det kan vara svårt i början att göra detta eftersom våra sinnen fortsätter att bearbeta tankar. Detta är bara normalt för nybörjare. När du mediterar varje dag, kommer du vänjer sig och det blir lättare för dig att göra detta. Människor som behärskar detta kan till och meditera var som helst även om det finns en massa människor och det finns så mycket buller. De kan redan styra sina tankar och kan enkelt hitta inre frid. Det finns olika metoder för meditation. En av dessa är märkning dina tankar. Du kan prova detta för att hjälpa dig rensa ditt sinne, få avslappnad och ta bort stress som du känner.

Här är de steg för hur man mediterar genom märkning tankar.

  • Välj tid och plats att meditera. Du kan meditera när som helst på dagen. Avsätta minst 20 till 30 minuter per dag för detta. Om du regelbundet gör detta kommer det att bli lättare för dig att meditera som dagar passerar. Du måste ha tillräckligt med tid när du mediterar. Oroa tiden kommer också distrahera dig. Om du planerar att göra det på morgonen och du måste också gå till jobbet, kan du vakna upp tidigare än vanligt för att ha tillräckligt med tid för att meditera. Detta är också ett bra sätt att börja dagen. Om du föredrar att meditera på kvällen, det är okej. Bortsett från den tiden, är en av de viktigaste saker du behöver tänka på platsen att meditera. Du behöver inte vara i ett tempel eller på en långt plats att meditera. Hitta en plats som är tyst och fri från distraktion. Detta kan vara var som helst i huset. Du kanske vill berätta dina familjemedlemmar om din meditation så att de kommer att vara medvetna om det och kommer att undvika saker som kan störa dig. Stäng av radio och tv eller ljud som kan distrahera dig.
  • Få en bekväm ställning. För att kunna meditera ordentligt, hitta en plats som kommer att vara bekvämt för dig. Du kan sitta på golvet med en kudde om du inte är bekväm med hårdheten på ytan. Undvik liggande eftersom du kan tendera att sova. Men du kan göra det på natten om du har svårt att sova.
  • Koppla av. Blunda och befria ditt sinne och kropp från alla spänningar. Om du känner obehag på kroppen, justera din position tills du får bekväm. Slappna av dina muskler och fokusera på din andning. Du kan räkna från 1 till 10, medan andas sedan göra det igen tills du känner dig avslappnad. När din kropp och själ är avslappnad, kommer slumpmässiga tankar börja gå igenom ditt huvud. Undvika att fokusera på varje tänkt ganska börja märka dessa tankar sedan låta dessa gå. Observera dina tankar men inte låta sig dränkas av dessa. Det är normalt att vara specifik på din märkning först som en tanke om arbete, vänner eller familj. När man vänjer sig det, kommer det att bli lättare för dig att göra detta och du kommer att kunna etikett på en bredare kategori. Tankar börjar rensa tills du hittar din inre frid.


Hur man mediterar genom märkning tankar. Välj tid och plats att meditera.
Hur man mediterar genom märkning tankar. Välj tid och plats att meditera.

Detta är inte en sak som du kan fullända natten. Gör detta varje dag och med din koncentration och avslappning, kommer du att kunna meditera och hitta lugn inom dig.