E2h

Hur man mediterar med ögonen öppna

Öva meditation är ett utmärkt sätt att få klarhet i tanken och lugna dina känslor. Meditation har visat sig förbättra en persons hälsa och åstadkomma en känsla av frid och välbefinnande. Tvärtemot vad många tror, ​​behöver du inte vara i en helt mörkt och tyst plats för att kunna meditera. Du kan faktiskt komma till ett meditativt och avslappnat tillstånd, även om dina ögon är öppna om du vet vad du ska göra.

Hur man mediterar med ögonen öppna. Öva mediterar regelbundet.
Hur man mediterar med ögonen öppna. Öva mediterar regelbundet.

Så här meditera med ögonen öppna.

  • Öva mediterar regelbundet. Om du är ny till bruket av meditation, kanske blir det lättare för dig om du försöker meditera på ett mer konventionellt sätt först. Detta innebär, kan det hjälpa att du är i en lugn plats med ögonen stängda. Blunda är helt enkelt ett sätt att hjälpa dig att fokusera mer och för att undvika att bli distraherad. Du kan välja att vara i total tystnad eller spela meditation musik för att hjälpa dig lugna ner och fokusera på uppgiften. Ju bättre du är på mediterar, desto lättare blir det att träna det även med ögonen öppna.
  • Få bekväm. Sitt ner på ett bekvämt sätt, antingen med fötterna på marken, eller benen korsas i en lotusställning. Bär löst bekväma kläder, med ingenting kliande eller som återhållande dig.
  • Sakta ner din andning. För att komma igång måste du sakta ner din andning. Merparten av tiden, människor andas oroligt. Lär dig att andas från membranet. När du andas in, gör det genom näsan och kontrakt din membran så att du suga i. När du andas ut, gör en långsam andas ut genom munnen och utöka din membran. När du tar djupa andetag och blir mer medveten om din andning, kommer du att börja känna dig mer avslappnad.
  • Hitta något att fokusera på. Du kan välja att tända ett ljus eller titta på en kristall. Om det inte finns något på plats för att titta på, kan du styra din syn till en punkt i fjärran. Dina ögon kan så småningom bli ofokuserad som du får djupare in i ett meditativt tillstånd.
  • Rensa dina tankar. När du andas ut, föreställ varje negativitet, oro, stress och alla spänningar lämnar kroppen. När du andas in, tänk dig själv att dra en tydlig vitt ljus inuti kroppen och täcker hela din person. Sluta tänka på de räkningar du måste betala, det papper som du måste skriva eller sysslor du behöver göra.
  • Upphöra med all dom. När du har rensat dina tankar och du är i ett meditativt tillstånd, kommer du att känna lättare. Du kan börja bli mer hyper medveten om saker omkring dig. Om du mediterar för att hitta ett svar på något, kommer du att märka att en idé kan dyka i huvudet. Missa inte det! När du är i ett meditativt tillstånd, kommer du att kunna urskilja saker och tysta bullret i huvudet så att du kan förstå vad du behöver för att se eller höra.


Prova mediterar varje dag

Prova mediterar varje dag. Även ett par minuter åt gången kan hjälpa slappna dig mycket och hjälper dig att rensa dina tankar. Om du känner dig stressad under dagen, hitta en lugn plats där du inte kan störas eller avbrytas. Du kan även välja att göra detta medan ridning tåget hem. Du kommer att må bättre och känna sig mer påfyllda när du är klar.