E2h

Hur man mediterar med zen meditationstekniker

Kroppen behöver de-röran och ladda

Kroppen behöver de-röran och ladda. Du måste lyssna på vad det säger dig innan det är för sent. En av de bästa möjligheter för föryngring är Zen meditation. Zenmeditation brukade vara mest förknippas med munkar men idag, människor från alla samhällsskikt är i det som en form av avkoppling. Denna process "sitta och vara i nuet" tar lite övning, särskilt för personer som trådbundna att alltid vara på språng, som vid närmare inspektion är ett brutalt sätt att leva i alla åldrar. Men när du prova det, kommer du att finna det svårt att gå utan.

Så här meditera med Zen meditationstekniker om du är nybörjare.

  1. Förbered kuddar. Kuddar hjälper stödja din Tush om du känner att sitta på golvet kommer att vara för hård. Placera dessa kuddar, eller bara en av dessa, precis bakom din Tush.
  2. Andra alternativ förutom kuddar. Hälsoskäl kan hindra dig från att sitta på golvet. Om detta är fallet kommer ett mjukt stol eller en rund loveseat göra.
  3. Ta med din kropp ner till lotusställning. Lotus position innebär att sitta med benen i kors på golvet och hålla din ryggrad rak. Placera båda händerna i knät och se till att dina händer är rörande att hålla dig från slummer. Du kan också möta väggen i sovrummet eller vardagsrummet om det kommer att hjälpa dig meditera djupare.
  4. Hitta ditt center. Detta är en ofta använd term i meditation och yoga. Hitta din centrum innebär svajar fram och tillbaka för att hitta din mest bekväma position, en som är exakt rätt som balanserar dig och kommer inte att göra dig somna. Så fort du hittar din center, stanna och ta rätt position.
  5. Fokusera på din vänstra hand. Detta kommer att utlösa rätt loben av hjärnan att släppa tankarna, rätt loben av hjärnan är det område som ansvarar för den meditativa processen påbörjas. Fokusera på din vänstra hand, känner det och låter dina tankar smälter i intet.
  6. Börja att andas meditativt. Nu börjar andas djupt genom näsan och räkna "ett". Andas ut och räkna "Två." Andas in och ut tills du kommer till 10. Eftersom du fortfarande ny på detta, måste du träna mentalt räkna men när du får bättre och bättre på Zen meditation kan du välja att inte göra mentala räkna längre.
  7. Gå vidare till andas normalt. Efter att ha nått räkna till tio, kan du sjuda ner till andas på normalt sätt, men den här gången räknat från nummer 11 till 20, medan inandning och utandning.
  8. Låt slumpmässiga tankar går. Sinnet avviker ibland till slumpmässiga tankar. Kämpa inte detta. Låt det gå vilse och sedan låta det gå. Med tiden kommer du att kunna meditera som en tom arbetsfält.
  9. Zon ut för 10 minuter. Som nybörjare kan du göra det i 10 minuter ökar det nästa dag tills du kan göra 30 minuter av oavbruten Zen meditation.

Hur man mediterar med zen meditationstekniker. Andra alternativ förutom kuddar.
Hur man mediterar med zen meditationstekniker. Andra alternativ förutom kuddar.

Komfort är mycket viktigt när man försöker Zen meditation. Så fort du känner kramper eller smärta när du sitter med benen i kors, sträcka på benen, få upp riktigt långsamt, sedan gå runt för att få bli av med kramp och smärta nål.