E2h

Hur man monterar motstånd band

Resistance band används i sjukgymnastik och övningar fitness öka muskel flexibilitet genom att öka blodflödet till vissa områden i kroppen. De flesta av de motstånd band som finns på marknaden kommer i lösa bitar. Detta gör att du kan sätta ihop bitarna så att du kan justera bandets handtag efter önskad styrka eller spänning nivå för din träning.

 • I grunden består ett motstånd band paket av den elastiska slangen och handtag. Varje förpackning innehåller också band tillbehör såsom dörr och tåg bilagor, manschetter fotled, remmar säkerhet, motion manuella eller skivor och i vissa fall, en hjärt bälte.
 • Kontrollera stycken för hållbarhet för att säkerställa långvarig användning. Slangen och remmar skall vara fria från varje tår och sprickor.
 • Markera kryssrutan och inspektera bitarna ordentligt innan du sätter ihop. Alla delar och tillbehör tryckt på förpackningen ska vara närvarande. Om du hittar saknade bitar eller skadade eller fabriken defekta delar, kontakta motstånd band tillverkaren och be om ersättning.
 • Lägg ut bitarna på ditt bord. Ta det elastiska röret och sätt en av sina ändar i hålet belägen vid centrum av handtaget. Knyt en knut i slangen och bogserbåt för att låsa den på plats. Det är viktigt att kontrollera om knuten är tillräckligt stor så att den inte kommer att passa genom hålet i handtaget. Knyt en knut om du känner att knuten är för liten och kan glida genom hålet.
 • Om satsen innehåller en mössa, vrid den i täckt delen av handtaget för att försegla den stängs.
 • Försök att inte använda för mycket av längden på ditt motstånd band genom att hålla knutar nära varje ände av slangen. Det är viktigt att säkra knutar på plats för att garantera säkerheten samtidigt som man gör ditt arbete ut.
 • Upprepa hela processen vid den andra änden av röret. Glöm inte att rycka och dra knuten ordentligt.

Här är några viktiga tips att hålla i minnet när du använder ditt motstånd band.

Hur man monterar motstånd band. Markera kryssrutan och inspektera bitarna ordentligt innan du sätter ihop.
Hur man monterar motstånd band. Markera kryssrutan och inspektera bitarna ordentligt innan du sätter ihop.

 • Gör det till en vana att inspektera ditt motstånd band för eventuella hack eller repor före och efter användning.
 • Se till att ditt arbete ut område är fritt från vassa föremål för extra säkerhetsåtgärd.
 • Gör dina övningar med motstånd band på ett smidigt och rytmiskt sätt. Om du är nybörjare, börja långsamt speciellt om du använder det för terapi.
 • Gör inte experimentella positioner eller övningar med motstånd band. Använd och följ bara instruktionerna i övningen manualen. Tänk på att bandet är tillverkad av mycket elastiska material och du vill undvika olyckor till följd felhantering eller felaktig användning.

De flesta av de motstånd band tillverkare erbjuder ersättning helt gratis för fabriken defekta delar. Om motståndet bandet går sönder på grund av missbruk eller mänskliga fel, kan du begära ersättning vid en minimal kostnad. Håll din garanti kort för sådana fall.