E2h

Hur man ner i vikt snabbt

Nyligen

Nyligen träffade jag en bekant till mig, som har följt en strikt diet av friterad mat och läsk i över tre år. Han märkte att jag hade tappat lite i vikt sedan han senast såg mig omkring 8 månader tillbaka. Sen frågade han mig en riktigt dum fråga. "Hur kan jag förlora 10kgs i en månad?" Jag sa bara, "Varför inte prova skära av ditt ben?" Jag promenerade bort när han stirrade på mig med misstro.

Detta var samma svar som jag fick när jag ställde samma fråga till en fitness konsult. Då förstod jag. Det är egentligen ganska absurt när folk vill gå ner i vikt på några veckor. Hur kan folk förvänta sig att förlora den extra vikt som de har fått under en lång tid inom en månad eller så?

Hur man ner i vikt snabbt. Livsstil.
Hur man ner i vikt snabbt. Livsstil.

Processen att förlora vikt bör vara effektiva vilket tar tid. Ansträngande träning och övningar är inte de viktigaste kraven. Oavsett hur mycket motion du gör, kommer det inte bidra till viktminskning när du förbrukar mer kalorier än du förbränner. En annan missuppfattning är att man kan minska magen fett genom att göra en massa crunches och magövningar. Koncentrerar sig bara på buken övning kommer att leda till dålig hållning och det hjälper inte att gå ner i vikt.

Viktminskning är en process som innebär följande:

 • Livsstil
  Din dagliga rutin är lika viktig som den träning du gör för att gå ner i vikt. Sömn är väldigt viktigt. Men eftermiddagen siesta bör undvikas. Istället bör du få minst 7-8 timmars sömn i natt. Det skulle hjälpa dig enormt om du gick till sängs före 10.30 och fick upp före 6. Prova att ta så många steg som möjligt genom hela dagen. Undvik att använda bilen när du kan gå. Använd trapporna och hoppa hissen. En stegräknare kan hjälpa till att räkna steg du tar under en dag. Hantering stress är också viktigt. Slappna av ditt sinne och göra saker som att läsa en bra bok, ta ett varmt bad, tittar på en film eller lyssna på musik eller bara ha kul med din familj. Undvik att röka och dricka så mycket som möjligt.
 • Hur du äter
  Ät på rätt intervall om 3-4 timmar med högst 4 måltider per dag. Snacks bör undvikas. Men livsmedel såsom gröna sallader eller frukter kan fungera som nyttiga snacks. Undvik fet och friterad mat. Ät hälsosamt. Hela vete korn mat hjälper. Mer frukt och grönsaker bör ingå i din kost. Konsultera en kvalificerad nutritionist och äta enligt deras förslag.
 • Träningsplan
  Din träning måste innehålla hjärt-kärl-övningar, övningar proprioception, styrketräning och övningar flexibilitet. Det hjälper också att vända sig till aerob träning en eller två gånger i veckan. Trycka på gym 4-5 gånger i veckan är bra. Men inte att rusa in i att göra noggranna och ansträngande träning. Detta kan leda till en skada eller en stam. En personlig tränare kommer att göra dig gott här. Simning två gånger i veckan rekommenderas också.
 • Andra fritidsaktiviteter
  Helger kan förvandlas till en trevlig viktminskning erfarenhet. Istället för att festa hela natten gå för camping resor, vandringar eller ens en picknick med din familj. Andra saker som du kan göra är att gå till kickboxning klasser, eller spela någon sport som du gillar med dina vänner.

Nyligen. Hur du äter.
Nyligen. Hur du äter.

En kombination av alla dessa faktorer kommer inte bara hjälpa dig gå ner i vikt men också leva ett hälsosamt liv. Du kommer också att kunna se positiva förändringar i ditt liv. De rekommendationer som ges ovan bör göra en skillnad i ditt liv.