E2h

Hur man ökar manliga hormoner

Öka dina manliga hormoner i 3 enkla steg

Ditt liv hormoner är mycket viktiga för hela kroppen reglering och funktion. När dessa hormonnivåerna minskar, glida vi sakta in den nedåtgående spiral av åldrande. Men öka dessa liv hormoner kan drastiskt öka kvaliteten på våra liv. Åldrande är oundvikligt, men titta och känna gammal är valfritt.

Det finns flera liv hormoner som produceras av kroppen, men ingen är viktigare än testosteron och tillväxthormon, och öka dem är lätt att göra med rätt plan och program.

Steg 1

Styra blodsockernivåer. Alla kolhydrater ökar blodsockret och höja din energinivå. Eftersom komplexa kolhydrater tar längre tid att smälta, ökar de blodsocker under en längre tidsperiod. Du kan berätta om det är en enkel kolhydrat (stärkelse) genom sin Glykemiskt index nummer. Ju högre GI, desto värre är det för ditt blodsocker. Mat med lågt GI (komplexa kolhydrater) möjliggör hållbar energi som socker din kropp behöver för att fungera överförs i blodet, där det kan användas som bränsle under en längre tid.

Enkla kolhydrater bryts ner mycket snabbt. Detta orsakar insulinnivån att spika. Tillväxthormon nivåerna ökar markant när insulinnivåerna är låga. Mer exakt är tillväxthormon hämning inte orsakats av höga insulinnivåer utan snarare högt blodsocker (som på grund insulin utsöndras för att få ner blodsockret, överlappningar i tid med höga insulinnivåer). Följaktligen, under dagen, är när mat konsumeras periodiskt, är utsöndring av tillväxthormon från hypofysen undertryckas, och insulinfrisättning i bukspottkörteln ökas.

Vad detta innebär är, konsumerar en stor mängd högt glykemiskt kolhydrater själva kunde helt stoppa utsläpp tillväxthormon. Eller mer allmänt, är en hög kolhydrater, fettsnål kost helt förödande för nivåerna av tillväxthormon. Detta är en av anledningarna till att många människor som försöker gå ner i vikt på en sådan diet "platå" efter en tidsperiod. Deras oförmåga att fortsätta att gå ner i vikt beror delvis på undertryckta GH-nivåer.

En studie som jämför en grupp pojkar konsumerar mat som består av hög glykemiskt index (GI) mat verser mat med lågt GI hittade fanns högre nivåer av hormonerna insulin, noradrenalin och kortisol efter höga GI måltider. Så en snabb ökning av blodsocker och insulin kan leda till en ökning av kortisol, med dess åtföljande katabola och lipogen egenskaper.

Men vi behöver insulin för att lyfta fram fördelarna med tillväxthormon. Studier visar att GH inte främja tillväxt i djur som saknade ett bukspottkörteln, och det också misslyckas om kolhydrater är helt begränsad från kosten. Anledningen till detta är att en strikt lågkolhydratkost leder till kroniskt låga insulinnivåer, och insulin behövs för att driva aminosyror i muskelcellerna.

Vidare är IGF-1 produceras i kroppen genom de kombinerade verkningarna av GH och insulin. Och IGF-1 är minst lika kraftfull ett anaboliskt medel som någon av sina föräldrar. Men en lågkolhydratkost skulle leda till en minskning av IGF-1-nivåer. Så en lågkolhydratkost är inte svaret heller. I själva verket är detta förhållande av insulin, tillväxthormon och IGF-1 en anledning varför de efter en lågkolhydratkost också platå efter en viss tid.

Det finns en relation med sköldkörtelhormon här. Höja GH har en djupgående effekt på normalisera sköldkörtelfunktionen. Men studier visar också att dieter som ständigt begränsar kolhydrater, som Atkin diet till exempel orsaka en minskning av T3, och att administrera kolhydrater kan återställa T3 nivåer efter att de har minskat. Denna minskning i T3 är en annan anledning människor kommer platå på lågkolhydratkost.

Till detta kommer Europeiska Physicians 'Association konstaterade att fibrer i grönsaker, fullkorn, och vissa frukter håller sockerarter i tarmkanalen under längre perioder. Detta ökar din blodsockernivå långsammare än om du åt en enkel socker. Så skulle fiber konsumtion bidra till att stabilisera blodsockret, vilket ytterligare öka GH-frisättning. Så en idealisk GH förbättra kost skulle innehålla några kolhydrater, men inte för mycket. Och fokus skulle vara på lågt glykemiskt kolhydrater, som huvudsakligen grönsaker, frukt och fullkornsprodukter.

Steg 2

Glöm låg fetthalt myten. Penn State genomfört en studie som tittar på frågorna om Hormoner och fettintag. De fann att patienter som åt en moderat fett diet uppvisade högre testosteronnivåer än de ämnen som äter fettsnål - Detta fynd endast bekräftade tidigare studier som visar att fett är positivt kopplad till hormonnivåer.

Mer imponerande, visade Penn State forskare att effekten av fett på hormonnivåerna berodde på vilken typ av fett som konsumeras. Specifikt fann de att enkelomättade och mättat fett upp testosteronnivåer, men fleromättat fett inte.

Andra studier bekräftar dessa resultat. Till exempel i en studie från 2005, "var 39 medelålders vita, friska män (50 till 60 år) studerades medan de konsumerar sin vanliga hög fetthalt, låg kolhydrat diet och efter 8 veckors modulering till en isocaloric låg fetthalt, hög kolhydrater kost. Resultaten av kostomläggningen var en minskning av total testosteron och fritt testosteron och några av Testosteron prekursorer. "

Hur man ökar manliga hormoner. Styra blodsockernivåer.
Hur man ökar manliga hormoner. Styra blodsockernivåer.

Forskarna drog slutsatsen: "metabola clearance av testosteron inte har ändrats och produktionstakt av testosteron visade en nedåtgående trend medan fettsnål kost modulering. Vi drar slutsatsen att minskningen av fett intag (och ökad kolhydrat) resulterar i 12% konsekvent sänkning av cirkulerande androgener nivåer utan att ändra clearance. "

En 1984 studie hade liknande resultat. Den möjliga effekten av fett innehåll och förhållandet fleromättade till mättade fettsyror (P / S-förhållande) på serum könshormonerna studerades hos 30 friska manliga frivilliga. Den vanliga kosthållningen för de ämnen, som lämnade 40% av energin som fett (främst från animaliska källor, P / S-tal 0,15) ersattes under en 6 veckors period med en praktiskt taget isocaloric experimentell kost som innehåller betydligt mindre fett (25% av energin ) med en högre P / S-förhållande (1,22) och andra miljöfaktorer stabiliserades.

Som ett resultat av den kostomläggningen fanns en 15% minskning i total Testosteron, med motsvarande droppar i Free Test och androstendion. Forskarna drog slutsatsen att resultaten tyder på att en minskning av fett innehåll och en ökning i graden av omättnad hos fettsyror minskar serumkoncentrationen av androstendion, testosteron, och fritt testosteron.

En intressant 1987 studie satte män på en fettrik kost (cirka 50 procent av kalorierna från fett) i 2 veckor, sedan hade dem växla till en fettsnål kost (ca 10 procent fett) i 2 veckor. Deras fritt testosteron - den del som är tillgänglig för användning i bygga muskler - tappade 21 procent på fettsnål kost.

Den totala konsensus av dessa studier och andra som kan nämnas är att fettsnål kost lägre total testosteron och / eller fria testosteron nivåer, medan en måttlig till fettrik kost höjer testosteronnivåer. Detta visar att trots den anti-fett budskap vi bombarderas med, visar det sig att kost för lågt i fett är faktiskt skadligt för friska testosteronnivåer. Det är också viktigt att inse inte bara något fett, men mättade fettsyror (SFA) och enkelomättade fettsyror (MUFA) höja testosteronnivåerna. Fleromättade fettsyror (PUFA) inte gör det.

Öka dina manliga hormoner i 3 enkla steg. Glöm låg fetthalt myten.
Öka dina manliga hormoner i 3 enkla steg. Glöm låg fetthalt myten.

Som sådan begränsning totala fettintaget - och ersätta mättat fett med fleromättat fett (exakt vad experterna säger att du ska göra) - tycks vara den perfekta recept för att sänka dina testosteronnivåer, vilket leder till för tidigt åldrande.

Det är emellertid inte nödvändigt att konsumera mycket mättat fett. Forskning visar att män med de högsta testosteronnivåerna äter nötter. Ja, det verkar enkelomättat fett för att öka hormonnivåerna, så inkluderar nötter, olivolja, rapsolja, och jordnötssmör i dina Rejuvenation kost.

Livsmedel som innehåller mycket friska omega 3s fettsyror skulle också vara bra källor testosteron medvetenhet fett. De bästa källorna till omega 3 är fet fisk som makrill, sill, sardiner, tonfisk, stör och lax. Men de finns också i vegetabilier som valnötter, pumpakärnor, linfrön, linfrö olja, och rapsolja. Håll din konsumtion av fett - gärna i form av enkelomättade och Omega-3 - upp runt 35-40 procent, visar mängden forskning vara optimal för robusta testosteronnivåer.

Vi kan peka de så kallade "experter" och deras fettsnåla propagandister till Penn State studier som visar att en hög fetthalt, låg kolhydrat diet minskade risken för hjärtsjukdom med 21%, medan en fettsnål kost minskar det med endast 12%; effektivt visar att en fettrik kost kan vara den mest hjärtskärande skyddande av alla. Så det är möjligt att ha en hälsosam, måttlig fetthalt kost som ökar din energi nivåer, bygger muskler, bränner fett och ökar din livskvalitet.

Steg 3

Intensiv styrketräning. Samtliga intensiva vikt övningar är effektiva främjare av testosteron och tillväxthormon (Life hormon) produktion, men de som involverar användningen av hög resistans och större muskelgrupper tenderar att vara den mest effektiva. Tillämpa maximal ansträngning till färre repetitioner av knäböj, pressar ben, död-hissar, overhead pressar, pressar bänk och andra sammansatta OS-stil hissar kommer att optimera dina resultat. Det är anledningen till att föryngring-Fitness Programmet fokuserar på sammansatta hissar och icke-konkurrerande supersets, vilket möjliggör den mest intensiva träning på kortast tid.

International Journal of Sport kost och motion metabolism har publicerat ett stort antal studier som visar signifikanta förhöjningar (25%) över baslinjen koncentrationer för totalt testosteron och fritt testosteron efter akut tunga motstånd motion hos kvinnor. Dessa resultat har också upprepats hos män och visa att hormonet svar på styrketräning beror mycket på intensiteten i övningarna och det totala beloppet av muskler rekryteras av övningen. Detta tillsammans med den mängd av total muskelmassa rekryteras och aktiveras, och intensiteten där övningen utförs, visar att sammansatta övningar görs med en tyngre vikt och lägre reps (6-8) ökar produktionen av tillväxthormon och testosteron, de två hormoner visat att bekämpa sjukdomar hos åldrande.

Styrketräning ger en större frisättning av "Life hormoner" än aerob träning. Forskning visar att ridning en motionscykel med hög intensitet kommer att orsaka en 166% ökning av Test & GH, men styrketräning på en hög intensitet kommer att orsaka en 400% ökning. Det är därför vi ordinera styrketräning och intervall i föryngring-Fitness Program, de är helt enkelt mer effektiva. Öka ditt liv hormoner, och RAKET sökning idag, genom att öka mängden vikt du använder och koncentrera sig på sammansatta övningar som rekryterar flera stora muskelgrupper.

Steg 4

Intervallträning. De flesta så kallade "experter" inom hälso-och fitness världen främjar låg intensitet (lögn). Du går in i alla gym i landet och du ser otaliga elliptiska maskiner, cyklar och löpband. Varje gång du går igenom dörrarna du ser samma "Cardio Bunnies" sätta i maraton sessioner på dessa maskiner, men när var sista gången du såg en förändring i deras kroppar? Har deras kroppar förändrats under den senaste veckan? Månad? År?

Anledningen till att deras kroppar inte förändras är att de bryter ner deras kroppar dag efter dag. De stora mängder hjärt öka produktionen av en katabol hormon som kallas kortisol, som bryter ner muskler och andra vävnader. Så lång, långsam konditionsträning ökar en katabol hormon, medan undertrycka sin produktion av anabola "Life hormoner". Denna försämring av muskelmassa minskar faktiskt deras kroppar förmåga att inte bara producera mer "Life Hormoner", men minskar deras vilande ämnesomsättning (RMR), och RMR är vad som är ansvarig för 98% av alla kalorier bränna hela dagen.

Den internationella SportMed Journal har publicerat ett stort antal studier som visar att hög intensitet träning inducerar produktion tillväxthormon. En särskild studie observerade högintensiv träning resulterade i en signifikant ökning av GH först efter 10 minuters motion, jämfört med lågintensiv träning där det inte fanns någon signifikant GH-svar.

Sprint-typutbildning verkade också stimulera GH-utsöndring. Flera studier har visat att 30-sekunders spurter resulterade i en signifikant förhöjning i blodets GH-koncentration. En annan studie jämfördes 30-avancerad nivå spurter till konstant låg intensitet cykling. Den tävlar upplevde en ökning av GH cirka 450% högre än efter den låg intensitet gruppen. Dessa resultat indikerar att sprint typ motion är en stor GH stimulans.

Steg 5

Hormonbehandling. De flesta människor tänker på hormonbehandling som den mirakulösa behandling för barn annars dömda till dvärgväxt, som under de senaste 30 åren har räddat tiotusentals från detta öde. Men, visas nästa stora fördelen med HRT för att vara i den åldrande befolkningen. Personer med åldersrelaterad hormonbrist blir överviktiga, slapp, skröplig och slö, tappar intresset för sex, har svårt att sova, koncentrera, och minnas saker, tröttnar lätt, och i allmänhet, förlora sin livslust. Med HRT kan alla dessa så kallade tecken på åldrande vändas.

Om du upplever något av följande symtom, föreslår vi att du kontaktar en certifierad Anti-Aging Specialist i ditt område.

  • ökande fett / muskel ratio
  • förlust av sexlust / oförmåga att behålla en erektion
  • trötthet / sömnlöshet
  • irritabilitet
  • nedstämdhet
  • värk och smärta i lederna
  • torr hud
  • benskörhet


Life Hormoner är oerhört viktigt för livskvaliteten du leda som du ålder. Det finns ingen oundviklig nedåt cykel av åldrandet. Du kan ta tillbaka kontrollen över ditt liv. Du kan öka din energi, bygga en starkare mindre slappa kropp, och leva det liv du drömt om att ha.