E2h

Hur man rengör förångare

Förångare är viktiga hushåll och sjukhus medicinsk utrustning

Förångare är viktiga hushåll och sjukhus medicinsk utrustning. De är mycket användbara för att lindra upp överbelastade nasal passage samt ger tröst för sjuka människor med en förkylning, hosta och andra sjukdomar i andningsorganen. Användningen av förångare kräver att en person att andas direkt från dispensern. De flesta modeller levereras med munstycken som du behöver sätta i munnen när du andas in ångorna som kommer från ångbåten. Därför sanitet är mycket viktigt med detta verktyg. Med direkt kontakt av munnen dispensern sannolikt lämnar bakterier som kan orsaka infektionssjukdomar.

Här är några sätt som du kan följa i rengöring förångare:

Hur man rengör förångare. Fyll behållaren med halv kopp vatten.
Hur man rengör förångare. Fyll behållaren med halv kopp vatten.

  • Förbereda dessa material för rengöring förångare: bomullspinnar, vinäger, skål, torr bomullstrasa, blekmedel, flytande tvättmedel och alkohol.
  • Ta bort pluggen av förångaren från eluttaget. Rulla in kontakten i en spole och fäst den med ett band så det inte blir ett hinder för dig när du rengör enheten.
  • Töm behållaren för dess flytande innehåll. Därefter öppna locket och placera den under kranen och låt vattnet rinna genom det tills du är säker på resterna av det flytande innehållet spolas ut.
  • Fyll behållaren med halv kopp vatten. Lägg till några droppar vinäger, flytande tvättmedel och blekmedel. Sätt tillbaka locket och skaka väl (sida till sida och upp och ner) så att väggarna i behållaren ordentligt rengjorda. Vänd behållaren i diskhon och hälla ut rengöringslösningen.
  • Placera ungefär en halv kopp alkohol i behållaren och skaka igen för att kontrollera behållaren grundligt desinficeras. Sprid bit ren bomullsduk på ett bord och placera behållaren i en inverterad position för att låta det lufttorka.
  • Blanda två koppar vit vinäger med två koppar vatten. Sänk locket (tillsammans med pipen) för 10-15 minuter. Använd en stor skål som rymmer hela locket. Vänd locket medan blötläggning det i lösningen så att pipen fullständigt kommer att steriliseras.
  • Lyft locket från ättika lösning efter 10-15 minuter och skölj genom att kranvatten i den. Skaka väl för att ta bort lukten av ättika. Gör detta tre gånger. Därefter dränera förångaren locket på en bit ren bomullstrasa. Invertera den på duken och låt den stå där tills den är helt torr.
  • Väta tops med hjälp av alkohol och använda dem i rengöring delar av förångaren som är svåra att nå. Gnugga kompresser stadigt på färgade områden. Om det är ovanligt svåra att rena delar, doppa tops i blekmedel och sedan skrubba bort smutsen. Ge mer uppmärksamhet på pipen eftersom denna del är den som placeras i munnen under förångning behandlingar.
  • Sätt tillbaka alla delar. Med en ren trasa, torka ytan för förångaren. Förvara i box eller linda in den i plast innan du placerar den i ett skåp.

För att garantera säker och sanitär användning av förångare

För att garantera säker och sanitär användning av förångare, alltid byta vatten före varje användning. Om det delas med andra människor, se till att du tvätta och desinfektera pipen innan och efter användning. Det finns disponibla SPRIDARE munstycken som kan köpas på apotek. Du kan lika gärna utnyttja dessa poster så att du inte kommer att förorenas med smittsamma sjukdomar från tidigare användare.