E2h

Hur man rengör och bleka proteser

Precis som naturliga tänder

Precis som naturliga tänder, kan proteser bli också missfärgad och färgas med tiden. Det finns många skäl till varför proteser blir färgade och gulnade. De typer av mat och dryck som en person äter och val av livsstil såsom rökning kan alla bidra till mörka och färgade tandprotes. Om du vill ta bort nikotin fläckar och missfärgningar kaffe på dina proteser utan att behöva ta med proteser till tandläkaren kontor, här är hur.

Borstning. Börja med att borsta tänderna som vanligt kommer. Den regelbunden tandborstning kommer att säkerställa att de stora smuts och bitar av mat som kan ha fastnat på proteser kommer att tas bort. Detta är mycket viktigt, särskilt eftersom massor av mat kan fastna i mellan skrymslen och vrår av tandproteser. Till skillnad från naturliga tänder kommer dock dina proteser inte alltid ge dig en heads up - det kan finnas smuts och matrester fastnat i tänderna som du inte märker på grund av plast känsla av tandproteser.

Hur man rengör och bleka proteser. Borstning.
Hur man rengör och bleka proteser. Borstning.

Blötläggning. Efter att borsta tänderna noggrant, placera tandproteser i varmt vatten. Låt det heta vattnet att gå igenom proteser för minst tre till fem minuter. Om det fortfarande finns spår av smuts och sot som finns i proteser, kan du använda tandborste för att ta bort smuts och skräp. Efteråt placera proteser i en liten skål fylld med tillräckligt varmt vatten för att helt dränka munstycket. Lägg till upp till fyra matskedar blekmedel i varmt vatten och låt proteser i lösningen i minst fem minuter. Om du inte har rengjort proteser på länge eller om det finns fläckar i proteser, kan du lämna proteser i lösningen i upp till åtta minuter.

Sköljning. Efteråt bort proteser och placera dessa under rinnande varmt vatten. Se till att du sköljer proteser noggrant och att sprickorna och alla sidor av tandproteser är fria från rester av blekmedel. Efter ett par minuter av tvätt och sköljning av tandproteser, bör du märka att lukten av blekmedel helt har lämnat proteser.

Borstning. När proteser har noggrant avlägsnats, kan du placera proteser tillbaka i munnen och borsta som vanligt. Den andra borstar kommer fräscha andan och ditt tandkött. Innan du returnerar proteser i munnen, även se till att du gurgla och rengör tandköttet ordentligt så att tillväxten av bakterier i mellan proteser och tandköttet förhindras. Du kan rengöra tandköttet samtidigt som de proteser att dra i blekmedel.

Precis som naturliga tänder. Blötläggning.
Precis som naturliga tänder. Blötläggning.

Schemaläggning. Se till att du schemalägga protesen städning minst varannan vecka för att se till att dina proteser fortfarande rena och ljusa. Se också till att du borstar tänderna på en daglig basis för att förhindra ansamling av smuts och skräp från dag till dag användning av dina proteser.

Att få skinande vita proteser som ser bra ut och som är hälsosamma för din mun och tandkött kräver inte professionell rengöring. Med dessa steg bör du kunna upprätthålla dina proteser enkelt.