E2h

Hur man rengör vax från en bakom örat hörapparat

En hörapparat är en känslig elektronisk utrustning för att hjälpa personer med nedsatt hörsel problem. De finns i olika utföranden och storlekar för att passa örat konturer perfekt så att ljudet förstärks effektivt. Det kommer också i olika former för att passa individens livsstil. Oavsett om du använder en i örat hörapparat eller en bakom örat modell, är det nödvändigt att hålla hörapparaten fri från öronvax bygga upp genom att rengöra hörapparaten dagligen. Vax är den vanligaste orsaken till varför hörapparater inte fungerar som förväntat. Den ständiga rörelsen hos backarna medan man äter eller talar oftast lossar öronvax från hörselgången som sedan överförs till örat mögel som fäster så nära som möjligt till innerörat för bättre ljudöverföring. Instruktionerna nedan hjälper dig att rensa öronvax från bakom örat hörapparat.

Hur man rengör vax från en bakom örat hörapparat. En bakom örat hörapparat eller BTE har tre delar.
Hur man rengör vax från en bakom örat hörapparat. En bakom örat hörapparat eller BTE har tre delar.

  • En bakom örat hörapparat eller BTE har tre delar, väska, örat mögel och röret. Det är gjort av plast, och detta är den del som innehåller batterier och förstärkningen systemet. Detta är den del som passar bakom örat. Röret används för att leverera ljud från målet till hörapparater. Örat Formen är tillverkad av ett flexibelt material för att enkelt passa konturen av bärarens öra. Detta bör passa noggrant för att säkerställa att ljudet som levereras är skarp och tydlig.
  • Avlägsna plaströret som är fäst efter kroken och örat mögel. Dessa är de två delar som du behöver för att rengöra regelbundet. Torka av kroken och fallet med en mjuk trasa. Använd aldrig vatten för att rengöra dessa delar för att undvika att jävlas med Elektroniken i hörapparaten.
  • Kontrollera tillverkarens förslag på hur man rengör din bakom örat hörapparat. Du kan tvätta plaströret och örat mögel med mild tvål och varmt vatten för att avlägsna vax och andra oljor kroppen. Skölj plaströret och örat formen med varmt vatten och låt bitarna lufttorka ordentligt innan du sätter tillbaka dem till krokiga delen och höljet. Försiktigt blåsa i plaströret att påskynda processen att avlägsna överskottsfukt inuti röret. Se till att vattnet är ljummet. Varmt vatten kommer att orsaka plaströret och det flexibla materialet i öra mögel att få deformeras. Om du använder två uppsättningar bakom örat hörapparater se till att du vet vilka delar är förbundna med då. Om detta är fallet med dig, rengör varje hörapparat för sig.

Se till att dina händer är tvättade och mycket torr när du tar bort bakom örat hörapparat på natten. Torka alla utsatta delar rena med en mjuk torr trasa. Ta en närmare titt på örat mögel eftersom det är ett som är i nära kontakt med slemhinnan i innerörat. Body Oil, torra hudceller och öronvax tenderar att ackumuleras runt denna del. Använd en ren och luddfri mjuk trasa för att torka örat mögel ren. För öronvax som har fastnat, doppa en bomullstuss i vatten och gnugga den över öronvax att mjuka upp den innan du torkar av den med en mjuk trasa. Torka din BÖ nattliga kommer att se att du måste ge det en grundlig rengöring endast sporadiskt.