E2h

Hur man säkert använder en rullstol med en patient eller närstående

När de ombads att flytta någon i rullstol

När de ombads att flytta någon i rullstol, är du anförtros den personens säkerhet. På grund av detta, reser med och flytta en älskad eller en patient som använder rullstol är ett stort ansvar som inte bör leka med. Så här flyttar folk i rullstol säkert.

  1. Bygg en ramp. De flesta hem och inte byggda med handikappade och funktionshindrade människors komfort och oro i åtanke. När en älskad ett måste flyttas runt i en rullstol, men att få en ramp installerad i ditt hus är av yttersta vikt, särskilt om personen är permanent avstängd. Även om personen kommer bara att begränsas till rullstolen i några månader eller veckor, bygga en ramp hemma säkerställer att andra människor i rullstol ska kunna komma åt hemmet lätt. Det finns några byråer som kommer att ge enkel att installera ramper, såsom goodwill. Du kan också be en lokal snickare för att skapa en trä ramp för dig, men cement ramper kommer att pågå en längre tid.
  2. Ramp specifikationer. När får en ramp installerad, se till att det är fyra meter bred, för att rymma de flesta rullstolar. Det bör också ha räcken som är 42 inches hög. Generellt bör ramperna vara en fot lång för varje tum av höjd från marken upp. Detta kommer att göra det enkelt för människor att driva en rullstol upp.
  3. Flytta en patient från en säng. En av de mest utmanande delarna av rörliga patienter i rullstol är när du behöver överföra dem till rullstolen från en säng. För att göra detta måste du placera stolen bredvid sängen i låst läge. Även om en möjlighet person kan göra på egen hand, är det bäst att ha en annan person för stöd. Sätt patienten i sittande ställning på sängen och sedan placera armarna under personens armhålor att stödja patienten. Dra framåt med patienten säkrad i dina armar, med benen på patientens knän. Använd dina knän och ben för att manövrera patientens egna ben i rullstolen.
  4. Transportera en patient på en rullstol. När patienten är i rullstolen, kom ihåg att vara extra försiktig när du flyttar patienten runt. Du måste se till att patientens fötter är undangömt i foten resten om rullstolen inte har denna funktion, installera ett eller köpa en rullstol med ett fotstöd för att förhindra att patientens fötter från dinglande. Se till att patientens armar, händer och armbågar är inne i stolen, vilar på knät för att hindra den från att stöta på väggar eller kommer i kontakt med hjulet. När du flyttar upp eller ner ramper, bör du gå bakåt så att du är högre än rullstolen och patienten vid förflyttning upp ramper, och lägre än rullstolen och patienten vid förflyttning nedåt. Detta kommer att ge dig bättre stöd och styrning av rullstolen.

Hur man säkert använder en rullstol med en patient eller närstående. Flytta en patient från en säng.
Hur man säkert använder en rullstol med en patient eller närstående. Flytta en patient från en säng.

Se till att du har en extra rullstol nära patientens säng så att du enkelt kan transportera patienten i en nödsituation.