E2h

Hur man säkert knäcka ryggen

När du känner dig trött och stressad

När du känner dig trött och stressad, är ett bra sätt att lindra spänningar i kroppen att knäcka ryggen. Ibland kan din ryggrad kännas stram och din kropp kommer bokstavligen känna hårt. Du kan hålla anpassningen av ryggraden på plats även när du knäcka ryggen. Här är hur man gör det på ett säkert sätt.

  • Se till att du kan göra det. Innan du knäcka ryggen eller flytta kroppen runt, se till att du är i god hälsa. Om du har ett medicinskt tillstånd såsom en stel nacke, hals eller ryggmärgsskador eller skolios, kan det inte vara en bra idé att manipulera ryggraden om det görs av en utbildad kiropraktor eller annan professionell.
  • Slappna av. Det första du bör göra är att slappna av din kropp om du vill säkert sträcka och knäcka ryggraden. Om du är spänd, fungerar det inte och det kommer att bli svårt att få det gjort. Oavsett om du gör det själv eller har det gjort för dig, är det viktigt att hålla dina axlar lös och ryggen avslappnad.
  • Sträck bakåt. Ett enkelt sätt att knäcka ryggen är att stå upp eller sitta ner med händerna bakom huvudet. Lås ihop fingrarna och tryck huvudet mot händerna så att ryggen är arching bakåt. Gör det långsamt och du kommer att känna sträckningen på ryggen. Din mage ska trycka utåt. Håll positionen i några sekunder och sedan göra en omvänd sträcka genom curling ryggen framåt.
  • Gör det sitter. Sitt på golvet. Vänster ben bör utsträckt framåt medan det andra benet är böjt i en vinkel. Placera högra böjda benet på den andra sidan av den uträtade ben så att uträtade ben kommer att fungera som ett ankare. Vrida kroppen mot höger sida. Använd din vänstra armbåge att trycka mot höger knä för att främja sträckan. Du bör höra din rygg spricka. Omvänd position benen att sträcka på motsatt sätt. Om du vill främja sträckan, vänder huvudet och försöka se så långt tillbaka som du kan. Detta kommer att ge din ryggrad full stretch och göra det spricka i processen.
  • Gör det liggande. Du kan göra samma sträcka men liggande. Slappna av din kropp. Vrida underkroppen så att din rygg är platt på marken medan vänster ben rätas och höger ben är böjt. När du försöker pressa benet ner, kommer du att känna en sträcka och ryggen ska spricka. Omvänd position benen så att du kan knäcka den i motsatt riktning.
  • Har det gjort professionellt. Om du inte vet hur att knäcka din egen rygg eller så kan du inte verkar få det gjort rätt, gå till en kiropraktor. En utbildad massör bör också kunna säkert knäcka ryggen utan att orsaka smärta. Du kommer att må bättre direkt.


Det finns olika sätt att knäcka dig tillbaka

Hur man säkert knäcka ryggen. Se till att du kan göra det.
Hur man säkert knäcka ryggen. Se till att du kan göra det.

Det finns olika sätt att knäcka dig tillbaka. Det viktiga är att slappna av och låta kroppen sträcka naturligt. Prova det och du kommer må bättre direkt!