E2h

Hur man säkert servera mat på en utomhus händelse

Serverar mat vid evenemang är aldrig så enkelt som det verkar

Serverar mat vid evenemang är aldrig så enkelt som det verkar. Kom ihåg att när du är i uppdrag att servera mat, får du ansvaret för att säkerställa hälsan hos alla som äter den mat som du tjänar. När maten serveras utomhus, kan det vara ännu svårare eftersom maten är utsatt för väder och vind och insekter. Här är hur du kan servera mat vid utomhusevenemang säkert.

Omslutande maten. Se till att maten serveras i ett slutet utrymme, även om du är i en utomhus händelse. Fråga arrangören att förse dig med ett tält som kommer att användas enbart för att hålla mat och som en plats för att servera maten. tältet ska avskärmas på alla sidor och bör vara stor nog att rymma alla livsmedelsgrupper servrar, maten tabeller, rätter, och ändå rymma ett antal gäster som de får sin mat. Omsluter maten är det säkraste sättet att hålla insekter ute. Flugor, till exempel, är naturligt dras till livsmedel och kommer ringa in på maten på bara några minuter. Flugor bär massor av mikrober såsom bakterier och virus på sina fötter, som kan överföras till maten när de stiger ned på maten.

Temperatur

Temperatur. Se till att du har is för att hålla kalla rätter sval, och en brännare för att hålla varm mat varm. Rätter är temperaturen specifika, vilket innebär att de kommer att börja förstöra när den hålla från rätt temperatur inställning. Som en allmän regel, livsmedel som har ändrats temperatur i fyra timmar, inte bör ätas. Detta innebär att varm mat som kyls ner under fyra timmar är inte längre passar att serveras. Dessa fyra timmar är kumulativa, vilket innebär varm mat har svalnat i två timmar bara kommer att ge det en högst två timmar för att vara fit för servering. På grund av den fyra timmars regeln, se till att du har en värmekälla och en is bröstet för att bevara din mat, speciellt om maten kommer att serveras hela dagen.

Servering redskap

Hur man säkert servera mat på en utomhus händelse. Serverar mat vid evenemang är aldrig så enkelt som det verkar.
Hur man säkert servera mat på en utomhus händelse. Serverar mat vid evenemang är aldrig så enkelt som det verkar.

Servering redskap. Se till att varje typ av maträtt har sin egen servering redskap. Vissa ingredienser kan samverka med andra ingredienser i en annan skålen och orsak maten att fördärva. Bortsett från detta, kommer att använda samma servering redskap för olika typer av maträtter förstöra smaken på maten. Dessutom, med hjälp av olika servering redskap för olika livsmedel garanterar att maten är uppdelade så att livsmedel som har blivit bortskämda inte kommer att överföra mikrober till andra livsmedel via samma redskap.

Slutligen, se till att alla som hanterar livsmedel är korrekt klänning i servering klädsel. Detta inkluderar hårnät, handskar, förkläden och i vissa fall även ansiktsmasker. Detta kommer att förhindra kroppsvätskor, såsom svett, och hår från att komma i kontakt med maten. Kom ihåg att den genomsnittliga människan kommer att fälla ett hundra hårstrån varje dag, vilket är gör det troligt att mat att få smutsiga från servrar som inte bär rätt tjänstgör klädsel.