E2h

Hur man ska behandla åderbråck med örter

Åderbråck kan uppstå även till den mest hälsosamma människa på jorden

Åderbråck kan uppstå även till den mest hälsosamma människa på jorden. Dessa är inte tecken på ohälsa, men kan vara tecken på andra normala faktorer som graviditet, fetma, och stå upp, sitta ner, eller korsar benen under en lång tid. Med fula vener inte alltid kan undvikas men åtminstone kan de alltid behandlas. Det finns vissa örter som används för behandling och hantering av åderbråck. Använd följande örter och du kommer att vara säker igen för att visa benen:

  • Tallbark (Pinus pinaster). Utdrag ur tallbark innehåller flavonoider, som har anti-inflammatoriska och antioxidativa egenskaper. Det finns olika märken av detta extrakt från Maritime tall. En av de mest populära märkena är Pycnogenol, som har visats av många studier att behandla åderbråck. Använd denna produkt, eller någon annan tallbark extrakt produkt enligt instruktionerna från tillverkaren.
  • Trollhassel (Hamamelis virginiana). Denna ört är en populär ingrediens i lokalt verkande åderbråck lösning. Extrakt av trollhassel kan också tas internt och rikta åderbråck därifrån. Det är möjligt eftersom örten är känd för att vara effektiv för att stärka blodkärlen.
  • Hästkastanj (Aesculus hippocastanum). Flera studier har redan visat hur effektivt denna ört för behandling av åderbråck. I en av dessa studier har 240 försökspersoner, som lider av åderbråck, visat sig vara effektivt. En grupp fick extrakt av denna ört varje dag. Annan grupp var klädd stödstrumpor som har samma ört extrakt. Annan grupp fick placebo. Studien pågick under 12 veckor och efter det har de som tog extraktet och bar de stödstrumpor minskade åderbråck. Denna studie visade att hästkastanj substans, som kallas escin, är en bra venotonic, en egenskap som förbättrar tonen i venerna. Förutom att den escin känt för sina anti-inflammatoriska och anti-ödem egenskaper.
  • Slaktaren kvast (Ruscus aculaetus). Detta är en av de äldsta örter som används för att behandla åderbråck. I själva verket är européer kända för att använda slaktare kvast extrakt att avhjälpa svällande vener. Extraktet kan tas internt eller appliceras externt och få samma effekt. Denna ört är effektivt på grund av dess aktiva ingrediens som kallas ruscogenin som fungerar som en anti-inflammatoriska och kärlsammandragande lösning. Flera studier har redan visat att örten effektivitet är bortom bara vidskepliga föreställningar. Men det bör tas tillsammans med hesperidin eller C-vitamin för bättre resultat. Dessa två kan förbättra ven är sundhet.
  • Gotu kola (Centella asiatica). Utdrag ur denna ört har 70 procent av triterpenic syra, som är en känd ingrediens för att bekämpa åderbråck, venös insufficiens, och celluliter. Förutom dessa fördelar kan ta Gotu Kola extrakt också förbättra vävnadsstrukturen, minska skleros eller förtjockning av vävnader och förbättra blod slag. Ört extrakt kan behandla åderbråck genom att förbättra vävnad anslutningar runt svaga ådror. På så sätt är de svällande ådror får bättre stöd och kan fungera väl.


Hur man ska behandla åderbråck med örter. Tallbark (pinus pinaster).
Hur man ska behandla åderbråck med örter. Tallbark (pinus pinaster).

Örterna som nämns ovan är bara de mest populära örter som används för att behandla åderbråck. Om ingen av dem är effektiv för dig, försök sedan att inte-så-kända örter som blåbär, cayennepeppar, ginkgo biloba, druvkärnor och bovete. Prova over-the-counter aktuella lösningar också. Konsultera en hudläkare omedelbart vid ingen av de örter och andra åtgärder kan behandla dina åderbråck. Kanske ditt tillstånd är för mycket för milda lösningar. Den hudläkare vet den bästa lösningen för dina åderbråck.