E2h

Hur man ska behandla andnöd

Andnöd eller dyspné är känslan där du kan greppa efter luft på grund av frånvaro av syre i blodet. När du upplever detta på grund av vissa ansträngande motion bör du inte oroa dig, eftersom det är normalt och bör inte vara en orsak att oroa sig. Men när det är på grund av någon sjukdom, då andnöd bör vara en fråga värd din omedelbara överväganden.

Dyspné är ett vanligt symptom som upplevs av patienter med obotlig cancer. Dock kan även de som inte upplever cancer befinner sig lider av andnöd. Dessa andra orsaker är lung-eller hjärtsjukdom, blodproppar i lungorna, vätska som omger hjärtat eller lungorna, lågt antal röda blodkroppar, trötthet och ångest. Oavsett orsaken, måste den faktor som orsakar andnöd kan vi nå för att begränsa den ytterligare försämringen av patienterna svåra situationen.

Hur man ska behandla andnöd. Medicin för produktionen av röda blodkroppar.
Hur man ska behandla andnöd. Medicin för produktionen av röda blodkroppar.

Det finns ett antal kända åtgärder för att behandla andnöd, såsom, men inte begränsat till följande metoder:

  • Medicin för produktionen av röda blodkroppar. Ta mediciner som stimulerar bildningen av röda blodkroppar. Detta kommer att hjälpa dig att övervinna ditt problem med andnöd. Mer röda blodkroppar innebär fler aktörer att transportera syre i ditt system.
  • Röda blodtransfusioner. Detta är den snabbare åtgärda jämfört med att ta mediciner avsedda att öka produktionen av röda blodkroppar. Var försiktig dock, när du tar emot blod från andra individer. Se till att du får blod från en pålitlig källa, annars skulle ytterligare komplikationer sker, till exempel när du förvärva sjukdomen av någon som donerat orent blod.
  • Medicin för att lindra smärta. Detta läkemedel kan hjälpa dig att förhindra eller övervinna andnöd incidenter. Innan man tar dessa mediciner, ta rätt dos, och så mycket som möjligt gör att samråda med din läkare.
  • Syre. Din läkare kan råda dig att använda syrgas för att hjälpa dig vid tillfällen där du upplever svårigheter eller svårighet att andas. Använd syret som förskrivits av din läkare.
  • Sjukgymnastik. Leta efter en sjukgymnast, eftersom du behöver för att återuppliva och stärka dina försvagade muskler. Genom att göra så kommer du lindra din nuvarande vånda. Det är också ett sätt att ta emot någon form av avslappning som skulle tillåta din kropp att fungera bättre.
  • Andningsterapi. Be om råd eller instruktioner om hur du andas ordentligt, och lära sig tekniker på hur man handskas med andningen under attacker av andnöd.

I de flesta fall

I de flesta fall, skulle individer som lider av andnöd bara ignorera denna fråga, i tron ​​att det bara kommer att passera genom. Denna komplikation kan leda till försämring eller komplikation av den nuvarande situationen även leder till döden. Det är viktigt därför att om du upplever andfåddhet eller andnöd du söka läkarvård.

Röda blodtransfusioner. Medicin för att lindra smärta.
Röda blodtransfusioner. Medicin för att lindra smärta.

Du måste använda dig av medicinsk hjälp, särskilt när du märker bröstsmärtor åtföljer andningssvårigheter, problem när man sover liggande, sputum missfärgad eller tillsammans med blod, hög feber, snabb andning och inflammation i dina vrister eller kalvar.