E2h

Hur man ska behandla bipolär och ångest utan mediciner

Självhjälp för bipolära och ångest

Det finns flera viktiga aspekter till en persons psykiska hälsa. Denna bipolära behandlingsplan översikt är baserad på de viktigaste aspekterna.

Forskare har fastställt att bipolära och ångestsjukdomar ofta orsakas av miljöfaktorer, genetiska för-dispositioner (eller kanske förhållanden uppfostran) och en bio-kemisk obalans. Vi kan inte förändra våra genetiska anlag, eller av omständigheterna i vår uppfostran, kan vi vidta åtgärder för att ändra de andra faktorer som bidrar till dessa sjukdomar.

En kemisk obalans kan orsakas av flera olika faktorer. Till exempel alkohol-och drogmissbruk har en dramatisk effekt på kemisk produktion i våra hjärnor. Andra substanser, såsom tobak kan också ha en effekt. En ohälsosam kost eller vitaminbrist kan vara en viktig faktor. Födoämnesallergier (t.ex. en allergi mot mjölkprodukter eller vetegluten (finns i bröd, pasta och andra vete produkter) kan också orsaka en kemisk obalans. Studier har också visat att vi kan förändra den kemiska sammansättningen i våra sinnen genom att helt enkelt upprepa samma typer av tankar och känslor. Miljö spelar också en viktig roll i den kemiska sammansättningen av våra hjärnor. Exempelvis skulle någon som har varit i krig har en helt annan kemisk sammansättning från någon som aldrig har sett extremt våld.

För att skapa och bibehålla en hälsosam kemiska balansen i sinnet, har en person att titta på alla dessa viktiga aspekter av deras liv:

MIND:

En sund själ måste ha både intellektuellt och kreativt stimulans.

 • Lära sig något nytt (vilket är nästan omöjligt att inte göra) på daglig basis kommer att hjälpa. Till exempel att hitta ett ämne som intresserar dig, och gör en del forskning på nätet eller på biblioteket.
 • Kreativitet i någon form kan vara terapeutisk och en effektiv del av bipolär behandling. Dans, sång, skriva poesi eller musik, och gör hantverk projekt - även enkla sådana, såsom färg i en målarbok - kommer att leverera en positiv effekt på en persons mentala tillstånd.
 • Upprepade positiva tankar har bevisats i medicinska studier av bipolär behandling för att förbättra kemisk balans i sinnet. Titta i spegeln varje dag och säger till dig själv, "Jag gillar färgen på mina ögon," till exempel, kommer att förbättra en persons humör över tiden.
 • Dessutom tar tid att hitta skönheten i världen omkring oss är ett annat sätt att stimulera en god kemisk balans. Ta en promenad, och ta meddelande ... "Vad en vacker blomma." "Det är en cool ser moln." "Det luktar gott här." "Vad en spektakulär solnedgång!" ... Du får bilden.

En av de bästa program där ute för att lära sig att programmera din mentala kemiska sammansättning är kognitiv tänkande färdigheter terapi. Det är särskilt effektivt med typ I bipolär behandling.

KROPP:

Först av allt, när det kommer till bipolär behandling, kan jag omöjligen nog betona vikten av att vara nykter och drogfri. Tobak wreaks också förödelse på en persons mentala och känslomässiga balans. Droger, alkohol och tobak är alla gift. Känslan av "eufori" de producerar när en person försöker först dem är kroppens sätt att försvara sin själv från de gifter som plötsligt finns i våra system. Med tiden denna "eufori" ofta bleknar, och vi är kvar med ett fysiskt behov att ha fler av dessa gifter att få igenom vår vardag. Men de är fortfarande gifter, och de kommer så småningom orsaka allvarliga hälsoproblem.

Om du är beroende av någonting, vet du redan det. Avsluta varje vana är fruktansvärt svårt, och en person som nästan alltid behöver hjälp utifrån för att göra det. Men om du menar allvar med din mentala hälsa, är det viktigt att du gör.

Kost och motion är lika viktigt vid bipolär behandling. Precisera vitaminbrist och födoämnesallergier är ett bra första steg. Den bästa källan till vitaminer är och har alltid varit frukter och grönsaker. Omeletter (jag rekommenderar ett ägg substitut som ägg visparna) och smoothies är ett bra sätt att integrera dem i din kost.

Hur man ska behandla bipolär och ångest utan mediciner. Dessutom tar tid att hitta skönheten i världen omkring oss är ett annat sätt att stimulera en god kemisk balans.
Hur man ska behandla bipolär och ångest utan mediciner. Dessutom tar tid att hitta skönheten i världen omkring oss är ett annat sätt att stimulera en god kemisk balans.

Fullkorn (jag vet ... men du vänjer sig, och så småningom föredrar dem) är den bästa källan till kolhydrater. Det finns bröd gjorda utan mjöl (de känner lite stel i början, men efter ett par veckor med att äta dem jag svor bort vitt bröd) som är extremt höga i fiber, (en annan stor sak att ha i din kost) mycket fyllning, och kommer att uppfylla dina dagliga fullkorn krav i två skivor.

Utskärning högförädlade socker livsmedel kommer att öka din energi nivåer. Detta är till stor hjälp för en person som lider av depression. Skära ner på fett och kolesterol kommer inte bara hjälpa din energi nivåer, men skära ner på faktorer risk för hjärtproblem också. Detta är inte nya nyheter ... men många människor inte inser att effekten av dessa saker på deras mentala och känslomässiga välbefinnande.

Varje person bör få minst 30 minuters fysisk aktivitet varje dag. Jag har ännu inte hitta en bättre fysisk aktivitet än att gå. Men det är en fråga om personlig preferens. Jag skulle inte rekommendera mer än 30 minuter utan att tala med en doktor först. Om du verkligen är ur form, eller har en okänd hälsotillstånd, kan du skada verkligen dig själv om du inte konsultera en doktor innan du påbörjar en daglig motion rutin.

Men återigen, om du menar allvar med psykisk hälsa, GÖR DET! Motion är förmodligen den mest kraftfulla vapnet mot depression och ångest, med undantag för ...

Självhjälp för bipolära och ångest. Vi är bara människor.
Självhjälp för bipolära och ångest. Vi är bara människor.

SPIRIT:

När jag först bestämde sig för att göra detta, jag kommer att lämna denna del av det. Detta ämne kan vara så kontroversiellt! Men ... det har varit den enskilt mest effektiva delen av min bipolär behandling.

Alla, enligt min mening, behöver en högre makt. En som de menar allvar. Andlig tillväxt är lika viktigt för vår mentala och emotionella hälsa som någon diet eller träningsprogram. Jag är inte här för att predika för någon. Jag är en stark anhängare av samexistens. Jag vill inte att någon kommer till mig upprörd få eftersom jag har delat min religiösa ståndpunkt. Snälla, om du inte håller med mig om detta, bara hoppa över denna del av min behandlingsplan.

Med detta sagt, vill jag dela med dem som bryr sig veta, att jag har ingått en stark relation med Gud. Jag var nyligen döpt i en karismatisk kristen kyrka, både vatten och i den Helige Ande. Jag kan omöjligen uttrycka den stora skillnaden detta har gjort i mitt liv. Nu när Jesus är med mig, känner jag ärligt talat att ingenting kan vara mot mig.

Eftersom min psykos var en biblisk karaktär, lära sig om Gud, och läsa vad Bibeln har att säga, har avslöjat sanningen om dessa tankar till mig. Jag brukade vara så rädd för Gud, och möjligheten att denna värld skulle komma till ett slut. Den används för att orsaka mig ångest när jag såg en bild av Jesus, eftersom jag var så rädd för honom, och vad jag trodde han menade när det gäller framtiden.

Min andliga resa har inte varit lätt.

Många religioner livnära sig på rädsla för helvetet och "slutet av världen" för att övertyga människor om att de måste tro eller förgås! Det kan vara sant. Men Bibeln säger också tvingade tro är inte tro alls. Och det säger att hans lärjungar ska sprida ordet om sin kärlek till oss. Det tog mig runt fem år att faktiskt hitta en kyrka som lydde det kommandot.

Det är sorgligt.

Ok, nog om kyrkan. Jag tror verkligen att om du verkligen söker andlig upplysning av hela ditt hjärta, hittar du den. Och det är mycket viktigt att göra det om du vill ha fullständig mental hälsa. Det finns två skäl till detta.

 1. Vi är bara människor.
  Jag håller med om att vi alla bör vara ansvariga för våra egna handlingar. Jag tror också att det är vårt ansvar som människor att inse att vi inte vet allt, kan vi inte göra det ensam, och vi behöver hjälp. Vi kan omöjligen göra det genom denna turbulenta liv med bara vår egen styrka. Människor som är isolerade bli galen inom några dagar. Vi behöver någon annan vi kan räkna med. Det skulle vara trevligt om vi kunde räkna med andra människor, men vi kan verkligen inte. Vi måste ha en högre makt som vi älskar och litar på. Vad kan skada dig om din bästa vän är en allsmäktig varelse som älskar du galen?
 2. Vi har alla olösta frågor av skuld, ilska och missbruk som är svåra att övervinna.
  Om du inte är psykotiska eller en malign narcissist, det är något du har gjort i ditt liv som du ångrar. Och ... Det är något hemskt som hänt dig att du inte kan släppa. Det finns bara en varelse som verkligen kan förstå vad du har gått igenom, hjälpa dig igenom det, ge dig styrka och förlåta vad misstag du gjort om du frågar. Det är din Gud.

Men du måste göra det, hitta din Gud.

MILJÖ:
Ett bra hem och social miljö är oerhört viktigt när det kommer till bipolär behandling.

Mentala och känslomässiga tillväxt kan inte hända om du ständigt omgiven mina negativa människor och stimulans. Ta en titt på din omgivning. Undersök din underhållning. Läser du hela tiden böcker, titta på filmer och tv-program som sensationalize våld, ilska, förtvivlan, eller andra negativa känslor? Hur ofta är du utsatt för bilden av någon som skadas verser få hjälp? Har gruppen av människor du umgås med har hälsosamma vanor? Bidrar de till den negativa stimulans du får dagligen? Letar du efter ständigt efter bekräftelse från det motsatta könet? Har dina relationer varit frisk?

Jag säger inte att du lämnar de människor du bryr dig om, men under vissa omständigheter kan det vara nödvändigt. Vad jag säger är att om du menar allvar med din bipolär behandling, bör du överväga att placera dig själv på platser och bland människor som kommer att ha en positiv effekt på din mentala hälsa oftare. Gå grupper som du är intresserad av där du kan utveckla sunda platoniska relationer med andra likasinnade.

Det är inte alltid så lätt att göra som det är att säga. Vissa människor fastnar i fällan att titta på det motsatta könet för sällskap oavsett var de befinner sig. Om detta är ett problem för dig, bör du överväga att titta för grupper som är speciellt för kvinnor eller män. Kyrkor har ofta dessa typer av aktiviteter. Ett annat bra ställe att leta är din lokala rekreation eller allaktivitetshus (som YMCA). Dessa platser värd ofta reträtter för män eller kvinnor, liksom andra nyttiga klasser och aktiviteter. Community college erbjuder ibland klasser till icke-studenter också.

Om du har social ångest, kan du finna det lättare att gå med i en community som MySpace, Friendster, eller Facebook. Ofta kan du hitta grupper inom dessa områden som kan intressera dig. Det kommer också att ge dig möjlighet att interagera med andra utan att själv i en obekväm miljö. MySpace tillåter även för anonymitet. Men återigen, vara noga med att inte falla i fällan att leta efter bekräftelse från det motsatta könet.

SELF:
Detta är lite av en svår att lära sig.

Ingen vill märkas som "självisk" eller "självcentrerad". Men det är verkligen nödvändigt i bipolär behandling för en persons psykiska och känslor välbefinnande, att spendera tid och pengar på att göra dig själv lycklig.

 • Köpa nya smink eller kläder kan göra underverk för en persons humör. (Var noga med att inte spendera om du har en manisk fas!)
 • Håll dig på personlig hygien. Doftande tvålar, oljor och skumbad är bra för avkoppling, och kan få dig att känna sig vacker. En ren mun är viktigare än du kanske tror för en persons humör.
 • Om du har brister du har velat fixa (tandblekning, hårborttagning, spa ansiktsbehandling, en hårklippning etc.) GÖR DET! Ofta finns det låga priser lösningar kan du titta in.
 • Få massage.
 • Tänk på vad du vill och vad som kommer att göra dig lycklig, och hur du kan få eller göra dessa saker.
 • Dagbok. Detta var sooo svårt för mig i början.
  Skriva ner dina tankar och känslor kan vara en stor hjälp på många sätt. Det hjälper dig att organisera dem, och det visar dem för dig att läsa senare. Ibland är vi inte ens medvetna om hur irrationella vi är förrän vi läser vår egen dagbok.
  Om du hatar att skriva, men inte har något emot att skriva, göra en digital dagbok. Eller använd din digitalkamera för att skapa en video dagbok, och ladda upp den till en speciell plats på din dator.

Uppmärksamma alla dessa saker dagligen kan känna omöjligt att någon med en bipolär eller ångest. Försök inte göra allt på en gång. Du kommer inte att börja hantera dina besvär under natten. Healing tar tid. Prioritera. Arbetet med ett mål i taget. När du bekvämt har integrerat en av dessa saker i ditt liv, arbeta på nästa. Det kan ta veckor, månader eller år, beroende på hur allvarlig din sjukdom. Långsam och stadig vinner loppet. Ge inte upp.

Det finns ingen "one size fits all bipolär behandlingsplan." Den information jag har angett här bör anpassas av dig och din läkare att skapa en bipolär behandlingsplan som är rätt för dig! Vänner och familj bör också spela en roll i din behandlingsplan. Du bör ha ett stödsystem bland dina vänner och familj som vet om dina besvär som hjälper dig begå till din bipolär behandling.

Du måste hålla begås för att vara framgångsrik. Återfallsprevention kräver att veta vad dina triggers är, och med en "spelplan" för att hantera dina symtom när de uppstår.

Sarah inbjuder dig att hitta mer information om sinnet utveckling och emotionella hälsa samt mer om sin egen personliga resa.