E2h

Hur man ska behandla bronkit


Bronkit är när rören som ansluter din luftstrupe till lungorna (din luftrör) blir inflammerade. Det är ofta orsakas av en infektion eller långvarig irritation i lungorna. Bronkit är obekvämt och hårt på kroppen, så överväga dessa förslag på hur man kan behandla det.

Steg 1

Håll dig borta från gifter som kan irritera den. Exponering för vissa toxiner kan förvärra din bronkit. Så försök att hålla sig borta från passiv rökning (eftersom du redan har slutat röka själv, eller hur?). Och undvika områden med höga halter, eller någonstans att gifter släpps. Vistas inne i ditt hem är en bra idé eftersom du kan kontrollera nivån av gifter du andas in när du återhämta sig från bronkit.

Även om det inte är ett toxin, kan kall luft irritera också din bronkit. Så om du ska vara ute i det kalla vädret, bära något över munnen för att minska mängden kall luft som du andas in din luftrören behov av att stanna fuktig och varm för att läka från bronkit, så håll ut kylan så mycket som möjligt.

Steg 2

Hur man ska behandla bronkit. Håll dig borta från gifter som kan irritera den.
Hur man ska behandla bronkit. Håll dig borta från gifter som kan irritera den.

Använd en luftfuktare. En förångare eller en luftfuktare kommer att ge fukt till lungorna. I sin tur, kommer det att bidra till att luckra upp den vätska eller slem i luftvägarna, vilket hjälper dig att andas lättare. Du kan köpa en av dessa på ditt lokala apotek.

Om du inte har en luftfuktare, åtminstone försöka hålla dina luftvägar fuktig och varm. En varmvattenflaska, en varm trasa eller en värme pack placeras på bröstet och ryggen kommer att minska inflammationen i luftrören. Prova denna teknik så ofta du kan, särskilt på natten, för att bistå slem med att passera genom din kropp.

Steg 3

Vidta lämpliga mediciner. Om din läkare eller läkare bekräftar att du har bronkit, kommer han sannolikt att behandla den med antibiotika. Se till att du tar hela recept som rekommenderas. Konsumera hela dosen oavsett när du börjar må bättre. Om din läkare ordinerar dig en inhalator, bara använda den enligt anvisningarna. Med mer än vad som rekommenderas kan ge allvarliga biverkningar och kan orsaka mer skada än nytta för ditt redan försvagade bronker.

Använd en luftfuktare. Vidta lämpliga mediciner.
Använd en luftfuktare. Vidta lämpliga mediciner.

Om du försöker att självmedicinera dig för att behandla din bronkit, försök att inte använda en hosta suppressant. Hosta är bra för dig, eftersom det tar bort gifter från dina lungor och hals. Du särskilt vill inte ta en hosta suppressant på natten, eftersom det är den bästa tiden för kroppen att avgifta och rensa ut dina luftvägar. Hosta är en nödvändig del av hantera bronkit.

Steg 4

Ät rätt. När du återhämtar sig från bronkit, se till att du äter en hälsosam kost. Massor av vätskor bör hjälpa till att spola ditt system av toxiner, så drick mycket vatten, örtteer och soppor. Skär ner på allt som kan irritera din hals, t.ex. kryddstark mat, tills din bronkit läker. Slem-forming livsmedel som mjölk, ost, yoghurt, mjöl, socker, potatis och söta frukter bör också undvikas. Din luftrören redan tystar med slem, och dessa livsmedel kommer bara att förvärra tillståndet. Konsumera massor av vätskor eller lätt-smältbara livsmedel tills du har möjlighet att framgångsrikt behandla din bronkit.