E2h

Hur man ska behandla bronkit hos barn

Hur vet du om din lilla bebis har bronkit

Hur vet du om din lilla bebis har bronkit? Några av symptomen inkludera följande: ständiga torrhosta, andningssvårigheter, väsande andning och pipigt ljud medan andning, täppt näsa, återkommande lindrig feber och dålig aptit. Vet att manliga barn har en större tendens att utveckla bronkit, och de som får mjölkersättning istället för bröstmjölk också visat sig vara mer mottagliga för detta tillstånd. En annan faktor som bidrar till utvecklingen av bronkit är föroreningar och bor i en rökig miljö. Om du misstänker att ditt barn har bronkit, här är några av de riktlinjer för behandling honom:

Hur man ska behandla bronkit hos barn. Ta ditt barn till en läkare omedelbart.
Hur man ska behandla bronkit hos barn. Ta ditt barn till en läkare omedelbart.

  • Ta ditt barn till en läkare omedelbart. Detta är mycket viktigt, eftersom bronkit hos spädbarn är en mycket allvarlig sjukdom. Läkaren bör förskriva den bästa medicinen för att behandla ditt barns tillstånd. Aldrig försöka ge mediciner till barnet utan att samråda med läkare.
  • Placera bebisens huvud så att den förhöjda jämfört med resten av kroppen. Detta kommer att hjälpa ditt barn andas lättare.
  • Håll ditt barn i ett mycket rena rum med rätt luftfuktighet. Det är mycket viktigt under denna tid som barnet vistas i en mycket rena rum som är så fri från damm som möjligt. Du kan också installera en luftfuktare eller en förångare i rummet för att säkerställa att luften att han andas inte är torr. Fuktig luft hjälper också lossa slem från ditt barns luftvägar, och kommer att bidra till att lindra hans hosta. Gör att du rengör förångaren eller luftfuktare dagligen för att förhindra mögel tillväxt. Den vuxna som tar hand om barnet bör inte heller lida av förkylningar eller influensa själv, eftersom han kunde infektera barnet och därmed förvärra hans tillstånd. Slutligen, se till att rummet han befinner sig i är borta från alla typer av rök, allergener och dofter kemiska.
  • Fortsätt att amma eller formel mata ditt barn. Även om ditt barn verkar ha en sämre aptit, du måste fortsätta mata honom enligt ordinarie schema. Det är viktigt att ditt barn är hydratiserade ordentligt och att han får rätt kost för att påskynda sin läkningsprocess.
  • Ge ditt barn sin medicin under rätt tid och med rätt doser. Håll dig till din läkare ordinerats medicin och scheman (ja, även om barnet verkar vara väl redan). Några av de mediciner som din läkare kan rekommendera inkludera slemlösande (för att lossa trängseln i ditt barns luftvägar), antibiotika (om bronkit orsakas av bakteriell infektion), och paracetamol (för att lindra ömma smärta och minska feber). Återigen, oavsett medicin du ge ditt barn måste förskrivas av läkare.
  • Observera ditt barns utveckling. Hålla ett vakande öga på hur ditt barn mår. Du bör se upp för tecken på att ditt barns tillstånd förvärras, några av dessa tecken är följande: kräkningar, ökad feber, snabb och / eller ytlig andning och letargi. Det är tecken på att du ska ta ditt barn till läkare för vidare behandling. Om du märker blå missfärgning runt ditt barns naglar eller läppar, bör du ta honom till akuten direkt.


Kom ihåg att bronkit hos barn ett potentiellt dödligt tillstånd som så småningom kan leda till lunginflammation eller andra allvarliga sjukdomar i andningsorganen. Det är verkligen upp till dig att se till att du har ditt barn behandlas på tidigast möjliga tidpunkt. Lycka till, och hoppas att detta hjälpte!