E2h

Hur man ska behandla eksem på spädbarn

Atopisk dermatit eller eksem är ett tillstånd i huden som är något liknande skabb. I grund och botten, kommer det att se ut som ett utslag, mestadels i fläckar. I svåra fall, kommer eksem visas som skalor och krackade fläckar på huden. Detta tillstånd kan vara något obekvämt och, i de flesta fall, mycket kliande. Tyvärr kan eksem drabba vem som helst oavsett ålder eller ras. Som sagt, om det verkar på ditt barn, kommer det att vara fullt förståeligt att panik och ditt hjärta att sjunka. Självklart kommer ditt barn att hitta detta ganska irriterande som leder honom att gråta, repa och vara helt otröstlig. När det händer, måste du agera på lämpligt sätt och snabbt. Här är några av de sätt att behandla eksem bör det visas på ditt barns hud.

  • Gå allergivänliga. Vid denna punkt, är det första som du måste göra för att bli av med alla de poster som anses vara irriterande. Börja med sängkläder, filt, kläder och liknande. Ersätt dem med dem som är allergivänliga eller åtminstone, gjord av bomull. Med avseende på tvättmedel du använder, gör samma också. Hitta en som är ekologisk eftersom det inte kommer att innehålla några starka kemikalier som kan förvärra situationen. Kom ihåg att ditt barns hud vara alltför känslig vid denna punkt så att nödvändiga försiktighetsåtgärder är ett måste.
  • Konsultera en läkare. Eftersom det är ditt barn som berörs, kommer din bästa insats för korrekt medicinsk behandling ske genom en barnläkare. Boka tid och ta med din bebis till hennes klinik. Hon kommer att göra ett hudtest på ditt barn för att fastställa orsaken till eksem. Därifrån kommer hon ge dig alternativ samt instruktioner om hur du ordentligt hand om ditt barn med denna hudåkomma. Det rekommenderas starkt att du gör detta innan du gör något annat som bara hon är utbildad för att diagnostisera och behandla sjukdomen medicinskt. I de flesta fall kommer läkaren förskriva en aktuell grädde för att bekämpa sjukdomen. I svåra fall, där orsaken är i kroppen, kan oral medicinering förskrivas också.
  • Återfukta så mycket som möjligt. Eftersom du bara göra vad läkaren säger till dig att göra, har du kvar att helt enkelt göra ditt barn känner sig så bekväm som han kan. Du kan börja med fuktgivande de drabbade områdena genom att smörja den med babyolja eller lotion. Gör detta så ofta du kan för att lindra klådan och smärtan. Beroende på hur allvarligt eksem, kan du behöva smörja dessa områden varje timme eller var 30: e minut.
  • Förhindra repor. Barnet kommer sannolikt att försöka skrapa de drabbade områdena. Detta bör inte tolereras eftersom repor kan förvärra tillståndet. Med detta i åtanke, överväga att placera vantar på händerna eller åtminstone, skära barnets naglar att göra det kort.


Hur man ska behandla eksem på spädbarn. Konsultera en läkare.
Hur man ska behandla eksem på spädbarn. Konsultera en läkare.

Slutligen, kan du lugna ditt barn genom att piska upp en fin varmt bad att han kan vada i eller så kan du använda en kall kompress på de drabbade områdena. Detta kommer att lugna området samt ge honom lindring från smärta och klåda.