E2h

Hur man ska behandla feber blåsor i småbarn

Munsår eller feber blåsor är bara att blåsor finns inuti munnen

Munsår eller feber blåsor är bara att blåsor finns inuti munnen, normalt på tungan och väggarna i munnen. I vissa fall kan feber blåsor visas även på hakan och i näsan. När de verkar vara beredd på en värld av ont som dessa små lesion-liknande mardrömmar kan vara ganska smärtsamt och mycket irriterande. Värst av allt, det är virus (en stam av herpes simplex) och mycket smittsam. Kontakt med ett öppet sår är inte en bra idé.

Tyvärr kan feber blåsor kan kontrakteras av småbarn också

Hur man ska behandla feber blåsor i småbarn. Tenderar att blåsor.
Hur man ska behandla feber blåsor i småbarn. Tenderar att blåsor.

Tyvärr kan feber blåsor kan kontrakteras av småbarn också. Självklart kommer småbarn inte vara så tolerant mot smärtan. Vad värre är, kommer de vet inte hur man korrekt att behandla och ta hand om sår. Det är här du, som förälder kommer in Det är din plikt att göra ditt barn att må bättre. Det innebär tröstande honom för runt en vecka eftersom dessa blåsor normalt tar så lång tid att mogna och så småningom försvinna. Här är några tips på hur du kan ta hand om ditt barn nu infekterad med feber blåsor.

  • Minska feber. Merparten av tiden, feber blåsor åtföljs av en lätt feber, särskilt om den drabbade personen är ett barn. Om så är fallet, då du kommer att vilja minska den febern för att göra ditt barn känner sig mer bekväma samt att minska risken för ytterligare komplikationer. Behandla feber med medicinering. Om ditt barn känns varm vid beröring, använd en kall kompress och tillämpa den på hans panna för att få feber ut. Du kanske vill rådfråga din läkare och om febern.
  • Tenderar att blåsor. Smärtan upplevs av barnet ofta lokaliserade i området för sår eller blåsor. Lyckligtvis finns det några sätt att minska smärtan kändes. Till att börja med kan du placera is eller ett paket is på blåsor. Kylan kommer bedöva nervändarna som tillfälligt eliminerar smärtan. Du kanske också vill överväga att använda smärtstillande. Det är oralt tagna smärtstillande tillgängliga speciellt utformade för barn konsumtion. Det är over-the-counter mediciner och bör inte vara alltför svårt att köpa och administrera. Om du inte vill att ditt barn att ta medicin, kan du välja smärtlindrande ämne såsom krämer och salvor. Men kommer dessa endast tillämpas om sår är utanför munnen.
  • Undvik solen. Flesta människor inte vet att solen faktiskt kan bidra med spridningen av blåsa på andra delar av kroppen. Det händer med exponering. Som sagt är det viktigt att ditt barn undviker exponering så mycket som möjligt. Om detta inte är en lyx för dig, sedan överväga skiktning hans ansikte med solkräm och läppbalsam, de med hög solskyddsfaktor betyg.


Slutligen

Slutligen, se till att ta en tur till läkaren och be honom undersöka ditt barn. Ibland kan feber blåsor dölja en mer allvarlig komplikation. Det är viktigt att du utesluter detta. Dessutom kan din läkare förskriva vissa läkemedel för att påskynda läkningsprocessen samt ge mer komfort för ditt barn.