E2h

Hur man ska behandla gikt med alternativa lösningar

Den smärta som du känner på grund av gikt kan olidlig att du vill prova allt för att lindra detta. Smärtstillande tas normalt att tillfälligt minska eller ta bort smärtan men dessa egentligen inte behandla problemet. Gikt orsakas av överdriven bildning av urinsyra i kroppen. Bortsett från den tillfälliga lösningen att ta bort smärtan, är det bäst att veta hur man ska förhindra ansamling av urinsyra samt hur du tar bort de urinsyra kristaller som bildades orsakar smärta som du känner på lederna. Läkare ordinera vanligtvis gikt läkemedel såsom kolchicin och allopurinol. Det finns också naturliga sätt för behandling av gikt, som tar bort smärtan samt kontroll urinsyra utan biverkningar som du kan få från receptbelagda läkemedel. Alternativa lösningar för behandling av Gouts finns också. Du kan prova dessa åtgärder så länge som din läkare godkänner dessa.

Hur man ska behandla gikt med alternativa lösningar. Använd växtbaserade produkter.
Hur man ska behandla gikt med alternativa lösningar. Använd växtbaserade produkter.

Här är de steg för hur man ska behandla gikt med alternativa lösningar.

  • Använd växtbaserade produkter. Bortsett från aromen och rik smak som örter ger på livsmedel dessa är också till hjälp vid behandling gikt. Några av dessa örter är blåbär, kamomill, isop, yucca, kardborre och gurkmeja. Selleri frön, Guaiacum, ingefära och paprika är andra örter som kan behandla ledvärk. Vitlök är också mycket populärt i behandling av olika sjukdomar som högt blodtryck. Äta 3 till 5 vitlöksklyftor varje dag kan också hjälpa vid behandling av gikt. Persilja kan bidra till att undanröja överskott urinsyra i kroppen. Persilja kan ätas färska eller göras så te.
  • Ta alfalfa tabletter. Den rekommenderade dosen av alfalfa tabletter du behöver ta regelbundet är 3.000 milligram. Dessa växtbaserade tabletter sänker nivån av urinsyra i blodet. Dessutom dessa hjälper också i absorptionen av kolesterol i kroppen, vilket är bra för ditt hjärta. Bortsett från växtbaserade tabletter och kapslar för behandling av gikt, det finns också andra ingredienser som du kan mixa ihop och använda som gikt åtgärda. Blanda två matskedar honung och 2 matskedar av organiska äppelcidervinäger. Ta detta två gånger om dagen (morgon och kväll).
  • Få homeopatiska medel. Dessa läkemedel tillverkade av växter, mineraler och organiska ingredienser genom processen potensering. Det finns flera homeopatiska läkemedel för gikt som Aconitum napellus, Arnica, Belladonna och BENZINUM Acidum. För mer information om homeopatiska läkemedel mot gikt kan du besöka Holistic Onlines webbplats.
  • Ät bär. Jordgubbar, körsbär och blåbär är inte bara läckra men är också till hjälp vid behandling av gikt eftersom dessa frukter neutraliserar urinsyra i kroppen. Andra livsmedel som hjälper till att neutralisera urinsyra är frön och nötter. Bananer, tomater, selleri, grön-bladgrönsaker och tofu är några av de livsmedel som är bäst för dig om du har gikt.


Den smärta som du känner på grund av gikt kan sluta genom dessa alternativa lösningar samt naturliga sätt och receptbelagda läkemedel av läkaren. Regelbunden hälsokontroll med din läkare bör fortsätta att se till att den behandling som du tar är till hjälp vid behandling din gikt samt undvika negativa effekter.