E2h

Hur man ska behandla ischias med motion

Har ett område i din ischiasnerven väg värk

Har ett område i din ischiasnerven väg värk? Den medicinska termen för detta är ischias. Detta tillstånd förenklas smärta i skinkorna och bakben, brännande känsla i låren och domningar i foten. Egentligen är någon smärta, brännande känsla, eller domningar som utstrålar från ischiasnerven banan, som är från den nedre delen av ryggen på foten, kallad ischias.

Ischias är vanligtvis en godartad nervsmärta men när ignoreras kan leda till lägre ryggraden skador. Oroa dig inte för att det mesta är ischias behandlas utan att använda några droger eller medicinska ingrepp. Även enkla övningar kan redan behandla ischias som de nedan:

Hur man ska behandla ischias med motion. Bäcken balans övning.
Hur man ska behandla ischias med motion. Bäcken balans övning.

  • Aerobic övningar. Gör inte de intensiva aeroba övningar, dock. Bosätta sig på att göra icke-effekt och mild övningar som stillastående simning och cykel. Walking för cirka två miles kan också hjälpa. Aerobic övningar är till hjälp för snabbare rörlighet ländryggen. Dessa kan också stärka de svaga delar av kroppen. Eventuella aeroba övningar som du väljer är bra så länge de kommer att vara den mest effektiva för specifika områden. Nya former av aeroba övningar kan införas, men endast efter en veckas användning annan form.
  • Bäcken balans övning. Bäckenet är den som håller kroppens balans. Hålla den i form kommer att bidra till balans, även trots lider ischias. Bäcken kommer även att bidra till att lugna ner bäckenet och hjälpa andra delar av kroppen för att känna sig hemmastadda. Gör denna övning genom att ligga ner på marken. Sätt händerna under sidorna av bäckenet. Bäckenet är balanserad om båda händerna får samma mängd tryck. Om inte, då bäckenet är ohälsosamt och behöver motion. Gör denna övning genom att vrida överkroppen åt vänster samtidigt som du vrider underkroppen till höger. Gör detta långsamt och göra så mycket som din kropp kan.
  • Knä-höjning övning. Det finns många former av knä höjning motion. Men den här kan behandla ischias med att ligga ner på golvet. Räta din kropp som den fortsätter att ligga på rygg. Ta tag i varv med händerna och sedan sakta hjälpa dessa att nå magen samtidigt hålla knäna böjda i sin position. Sakta gå tillbaka till utgångsläget och upprepa sedan övningen i ca tio gånger.
  • Framåt böja motion. Detta är nästan identisk med knäet höjning motion, endast att patienten kommer att sitta på den böjda knän. Håll ryggen upprätt och sedan höja händerna upp i luften. Sakta böjer kroppen tills händerna har nått golvet. Omvänd stegen i denna övning tills utgångsläget uppnås. Och sedan upprepa övningen i ca tio gånger.
  • Dessa former av övningar bör vara tillräckligt för att behandla ischias. I själva verket kan dessa övningar och andra former av fysiska aktiviteter kan användas för ischias förebyggande. Starta vana att stå upp rakt med huvudet är vänd framåt. Sitta upprätt också medan höfter och knän är nivå och fötterna är platta på marken. När sover, ska du ligga på medellång fast madrass och har stödjande kudde för huvudet.


Om övningarna inte lyckas för ischias behandling

Om övningarna inte lyckas för ischias behandling, försök sedan andra former av behandling som tar antiinflammatoriska läkemedel, genomgår kiropraktisk behandling, sjukgymnastik och massage. Akupunktur och även viktminskning bör övervägas också. Men alltid konsultera en läkare särskilt om ischias har pågått i mer än sex veckor.