E2h

Hur man ska behandla kolik med kattmynta

Kolik är en vanlig åkomma bland barn

Kolik är en vanlig åkomma bland barn, i själva verket är det uppskattas att cirka 25% till 30% av spädbarn 3 veckor upp kommer att drabbas av kolik. Du vet att ditt barn har kolik, om han ständigt gråter minst tre timmar utan uppenbar anledning, och han höjer benen, går in spasmer, kontrakt hans kropp till en liten boll eller på annat sätt visar på något sätt att han har ont i sin bukhålan. Det finns många sätt att effektivt hantera kolik, och en av dessa är genom användning av kattmynta. Läs vidare om några grundläggande riktlinjer:

Hur man ska behandla kolik med kattmynta. Vet du varför kattmynta är bra för att lindra kolik.
Hur man ska behandla kolik med kattmynta. Vet du varför kattmynta är bra för att lindra kolik.

  • Vet du varför kattmynta är bra för att lindra kolik. Kattmynta te har visat sig effektivt behandla sjukdomar såsom matsmältningsbesvär, gasbildning och spänningar i vuxna. En svag version av denna lösning används också ofta för att lindra barn av deras kolik symptom.
  • Förbered ditt material. Du behöver följande: ¼ matsked torkad kattmynta, en kamomill teabag, te boll, ett glas mätglaset och en flaska. En te boll, även känd som te infusionsanordningen, är en typ av redskap som används för stöpning teblad. Det används i stället för tepåsar. Det är en bra idé om du har dessa material redo och till hands, så att du lätt kan koka ihop en lösning när ditt barn lider av kolik.
  • Ta lite vatten till en rullande koka. Häll det kokande vattnet mycket noga i en tekopp, vilket kommer att värma koppen (vilket är nödvändigt för stöpning av kattmynta). När koppen är tillräckligt varm, häll ut vattnet och sedan fylla den med lite mer av det kokande vattnet.
    Placera kattmynta inuti te bollen, stänga den och sedan doppa te bollen i koppen med kokande vatten. Ingår också kamomill teabag inuti te bollen. Detta kommer att låta kattmynta infunderas i vattnet, utan bladen är utspridda runt. Låt örter branta som sådan i ca 10 minuter, om du behöver vara bråttom att ta itu med din gråtande baby ca 5 minuter stöpning tid är okej.
  • Kombinera en halv kopp vatten och en halv kopp av den framställda te. Detta garanterar att ditt barns känsliga mage inte kommer att bli överväldigade av en mycket stark intensitet din beredd te. Lägg blandningen i hans nappflaska (se denna flaska grundligt steriliseras) och skaka den tills blandningen är ordentligt kombineras.
  • Låt blandningen svalna. Du behöver bara ungefär en dropper full och låt det droppa in ditt barns läppar. Några andra experter rekommenderar att du ger ditt barn hela flaskan i blandningen, om du väljer att göra detta bör du endast låta ditt barn dricka så mycket som hon bekvämt kan hantera.
  • Drick den återstående te. Om du ammar ditt barn, det är också en bra idé att dricka några av te själv, dess effekter kommer att administreras indirekt till barnet via bröstmjölken.


Kom bara ihåg naturläkemedel är i allmänhet säkra att använda

Kom bara ihåg naturläkemedel är i allmänhet säkra att använda, det är fortfarande mycket viktigt att du rådfråga din bebis barnläkare och få hans go-signal innan du börjar administrera denna typ av behandling. Detta kommer att säkerställa att denna åtgärd kommer att vara mest effektiva för att lindra ditt barns obehag. Lycka till, och hoppas att detta hjälpte!