E2h

Hur man ska behandla kolit med antibiotika

Kolit är en av de mest obekväma kolon sjukdomar som vem som helst kan uppleva. Sjukdomen innebär symptom som magkramper, konstant diarré, ohälsosam och snabb viktminskning och feber. Villkoret kan även leda till mer allvarliga komplikationer såsom tjocktarmscancer. Om din kolit orsakas av bakterier, som är allmänt känd som bakteriell kolit, då du kommer att behöva antibiotika för att bekämpa dessa skadegörare. Genom att döda dessa organismer kommer inflammationen minskas och symtomen kommer så småningom försvinna. Här är några tips på hur man kan behandla kolit med antibiotika.

Kontakta läkare. Innan några antibiotika

Hur man ska behandla kolit med antibiotika. Rapportera resultaten till din läkare.
Hur man ska behandla kolit med antibiotika. Rapportera resultaten till din läkare.

Kontakta läkare. Innan några antibiotika, se till att de kan bota din kolit. Det finns olika typer av kolit och inte alla av dem behöver antibiotikabehandling. Till exempel allergisk kolit och ulcerös kolit är förhållanden som inte orsakas av bakteriella attacker. Detta sagt, skulle du göra klokt i att besöka en läkare och få testas så att du kan ta reda på vad som är roten till ditt tillstånd. Du behöver din läkare att ordinera rätt behandling för dig eftersom det är ganska allmänt känt att vissa antibiotika faktiskt kan orsaka kolit. Så se till att få granskas och anpassa din behandling med orsaken genom en läkares rekommendation.

Ta sulfonamider. Om du har bakteriell kolit, då din läkare kommer förmodligen rekommendera ett antibiotikum regim som kommer att bestå av sulfonamider såsom sulfametoxazol, Bactrim och Septra. Dessa antibiotika är kända för att döda och förhindra utvecklingen av bakterier.

Ta fluorokinoloner. FLOXIN

Ta fluorokinoloner. FLOXIN, Noroxin och Tequin är några av de populära märken som är fluorokinoloner-baserade. Dessa antibiotika kan vidtas för att behandla kolit. Dessa bör kunna rensa bakterier som orsakar inflammation.

Kontakta läkare. innan några antibiotika. Ta fluorokinoloner. FLOXIN.
Kontakta läkare. innan några antibiotika. Ta fluorokinoloner. FLOXIN.

Ta cefalosporin. Om du har bakteriell eller ulcerös kolit, så du kanske vill ta cefalosporinantibiotika för din regim. Detta är traditionellt administreras intravenöst och genom injektioner. Men orala medier säljs också. Ancef, Ceclor och mandol är några av de märkesvaror cefalosporin att du kan ta.

Följ recept. När läkaren ordinerar antibiotika behandling för din sjukdom, se till att hålla det strikt. Till exempel, om receptet kräver 3 doser av en viss antibiotika per dag, så se till att följa den. Detta kommer att säkerställa att resultaten kommer att vara positiv. Receptet kommer förmodligen innehålla antiinflammatoriska läkemedel samt så se till att ta dessa som riktade eftersom det bidrar till att minska inflammation i tjocktarmen foder.

Rapportera resultaten till din läkare. Beroende på orsaken och svårighetsgraden av din kolit, kan din behandling med antibiotika tar 7-14 dagar att slutföra. Om symtomen inte försvinner då, så ska du omedelbart gå tillbaka till läkaren så att han kan anpassa programmet för dig. Ibland beprövade antibiotika misslyckas tillhandahålla högkvalitativ lättnad. När det händer, kan din läkare måste hitta ett annat sätt och det är helt normalt.

Om du börjar blöda och blåmärken under och efter din antibiotika programmet, så kan ditt tillstånd har förvärrats av medicinen. Omedelbart söka expertutlåtande från din läkare och få honom att justera medicineringen så fort som möjligt.