E2h

Hur man ska behandla låg sköldkörtelfunktion med T3

Torr och gallring hår

Torr och gallring hår, viktökning, förstoppning, sköra naglar, torr hud, ledvärk, muskelvärk, svullet ansikte, trötthet, dåligt minne, depression och långsammare rörelser är symptom på låg sköldkörtelfunktion eller hypotyreos. Detta är ett tillstånd där i sköldkörteln inte producerar tillräckligt med hormoner längre. Körteln producerar tyroxin eller T4 och trijodtyronin eller T3. Låg sköldkörtelfunktion kan inte behandlas, men det kan hanteras genom att mata kroppen med flera av dessa hormoner, som T3. Här är de vanliga T3 behandlingar för nedsatt sköldkörtelfunktion:

  • Liotyronin. Detta är också känd som syntetisk trijodtyronin eller syntetiskt T3. Drogen har aktiva former av både T4 och T3 hormoner. Även syntetiska, dessa hormoner verkar naturligt inuti patientens kropp. En studie publicerad i New England Journal of Medicine visade att denna drog har hjälpt patienten att leva normalt trots låg sköldkörtelfunktion. Emellertid har en annan studie misslyckades att finna nytta av drogen. Därför är användningen av denna tillsammans med ett T4-läkemedel är fortfarande kontroversiell.
  • Levotyroxin. Detta är den vanligaste läkemedel som används för behandling av nedsatt sköldkörtelfunktion. Levotyroxin i tablettform som ska tas en gång dagligen för resten av patientens liv. Denna tablett innehåller T4, en av de naturliga hormoner som sköldkörteln producerar. Denna syntetiska T4 handlingar liknar det naturliga T4 som produceras av kroppen. Med detta, kommer kroppen tycks producera de nödvändiga hormoner. Fastän tabletten har endast T4 hormoner, kan man producera fortfarande T3 eftersom T4 kan omvandlas till T3 när den redan är i kroppen. Så kan patienten som lider av nedsatt sköldkörtelfunktion bara ta denna tablett och redan hitta en lättnad.
  • Liotix. Till skillnad från de två läkemedlen som nämns ovan, innehåller denna drog både T4 och T3 hormoner. Drogen har endast de syntetiska formerna av dessa hormoner, men vad som är fantastiskt är att den kombinerar de två hormonerna sköldkörteln hos en tablett. Ett populärt märke av detta läkemedel är Thyrolar.
  • Uttorkad naturlig sköldkörtel. Behandling nedsatt sköldkörtelfunktion var möjlig på grund av den torkade svin sköldkörteln från svin. Detta var den enda tillgängliga läkemedlet på 1900-talet fram till levotyroxin blev den gemensamma val av läkare. Men äldre läkare och de som föredrar holistiska behandlingar fortfarande föredrar uttorkade naturlig sköldkörtel och hävdar att detta har fler fördelar och färre risker än att använda syntetiska sköldkörteln. Bland de mest populära märken av denna drog är Westhroid, natur-throid och Armour Thyroid.
  • De nämnda T3 behandlingar för nedsatt sköldkörtelfunktion inte posta inte allvarliga biverkningar eftersom de helt enkelt kopiera de hormoner som naturligt produceras av kroppen. Emellertid kan överdrivet intag av något av dessa läkemedel leda till benskörhet, snabb viktminskning, diarré, hjärtklappning och svettningar.


Hur man ska behandla låg sköldkörtelfunktion med t3. Uttorkad naturlig sköldkörtel.
Hur man ska behandla låg sköldkörtelfunktion med t3. Uttorkad naturlig sköldkörtel.

På grund av de risker som patienten rekommenderas att träffa en läkare innan du tar något T3 tillskott. En specialist kommer att avgöra hur allvarlig patientens låg sköldkörtelfunktion och planera den bästa medicinen för det. Vanligtvis är någon av ovanstående behandlingar fattas i små doser. Patienten kommer medvetet lägga mer dosen tills den korrekta mängden bestäms. Men det är fortfarande säkrare och mer praktiskt att rådfråga en läkare än att ta medicinen bygger på instinkt.