E2h

Hur man ska behandla mensvärk med näring

Om det är en sak du avskyr om din menscykel är det förmodligen de mensvärk du ofrivilligt upplever varje månad. Du kanske har provat en hel del mediciner och behandlingsalternativ för att hantera månatliga mensvärk, men om du vill stoppa det på ett hälsosamt sätt, försöka förbättra din kost. Även reglera din kost verkar vara alla triviala, det hjälper faktiskt. Ta reda på hur du kan göra det, läs vidare.

  • Ta flaxseeds. Flaxseeds är rika på omega-3-fettsyror och förhindra produktionen av prostaglandin, ett av de skyldiga för mensvärk. Det föreslås att ta högst två teskedar linfrön dagligen och lägga till dem i din mat.
  • Konsumera mer mat rik på omega-3 fettsyror. Annat än flaxseeds, det finns en hel del livsmedel som innehåller mycket omega-3 fettsyror. Dessa livsmedel har anti-inflammatoriska fördelar och även avvärja frisättning av prostaglandin. Sådana livsmedel är fisk (lax, sardiner och makrill), nötter, romansallad och ägg.
  • Öka ditt intag av kalcium. Många studier visar att kalcium fungerar mot mensvärk. Forskarna fann att under menstruationscykeln, kalcium nivå främst minskar bland kvinnor och resulterar i kramper. Så de antog att öka kalciumintaget kan lindra mensvärk eftersom det förbättrar vattenretention och muskeltonus. Idag, ökning kalcium är allmänt accepterat som en linje av behandling av menstruella kramper, med en dos av cirka 1.000 mg är den mest förskrivna dosen för kvinnor. Medan kalciumtillskott vara till nytta, är innehåller livsmedel som innehåller mycket kalcium i kosten rekommenderas också. Yoghurt, lättmjölk, ost och pinto bönor har hög kalkhalt.
  • Ät mycket frukt, grönsaker och vissa kött. Vissa frukter, grönsaker och kött är rika på magnesium, vitamin B6 och niacin. Som kalcium, alla tre ge befrielse från mensvärk. Magnesium finns i ananas, broccoli och nötter. Avokado, bananer, jordnötter, och kyckling, å andra sidan, är rika på vitamin B6. Niacin kan hittas i kyckling och spannmål. Likaså försöker ta kosttillskott. Magnesium intag bör vara någonstans 200 till 320 mg, medan vitamin B6 och niacin bör endast upp till 100 mg.
  • Skär ner ditt intag av koffein och alkohol. Mensvärk är förknippade med koffein och alkohol eftersom dessa två främja vattenretention. Experter föreslår att minska intaget av koffein och alkohol eller, om möjligt, att klippa ut från kosten rutin. Men ska du konsumera alkohol, håll dig till rött vin.
  • Ät flera gånger om dagen. Enligt experter, äta sex små måltider om dagen är bättre än att konsumera tre måltider. Denna typ av att äta vana förbättrar blodsockernivån och förhindrar trötthet, som är till hjälp i kampen mot mensvärk.

Dessa kostråd justeringar måste följas varje månad

Hur man ska behandla mensvärk med näring. Konsumera mer mat rik på omega-3 fettsyror.
Hur man ska behandla mensvärk med näring. Konsumera mer mat rik på omega-3 fettsyror.

Dessa kostråd justeringar måste följas varje månad. Inse att det inte blir så lätt att införa och etablera dem i din livsstil, så ge dig själv tillräckligt med tid. Om du hittar det extra svårt, överväga att samarbeta med en nära anhörig eller vän som kan hjälpa till att övervaka din kost.