E2h

Hur man ska behandla muskeldystrofi med sjukgymnastik

Tillsammans med läkemedelsbehandling och kirurgiska ingrepp

Tillsammans med läkemedelsbehandling och kirurgiska ingrepp, är sjukgymnastik vara en behandling för vissa typer av muskeldystrofi. Några av dessa är Duchennes muskeldystrofi och Beckers muskeldystrofi. Sjukgymnastik är engagerad i att förbättra flexibiliteten och styrkan i muskler och leder för det enda syftet att ingjuta patientens självständighet och rörlighet. Det finns olika typer av sjukgymnastik att patienter engagera sig i. Och om du vårdar en familjemedlem eller vän med muskeldystrofi, överväga följande tips.

Hur man ska behandla muskeldystrofi med sjukgymnastik. Har patienten tandställning.
Hur man ska behandla muskeldystrofi med sjukgymnastik. Har patienten tandställning.

  • Har patienten tandställning. Hängslen förbättrar patientens respons till sjukgymnastik. Hängslen är slitna för att göra lederna flexibla och förhindra kontrakturer. Med rätt monterade hängslen och kontinuerlig behandling med en licensierad sjukgymnast kan patienten lära sig att gå på egen hand.
  • Begå patienten att hydroterapi. Hydroterapi, även kallad vattenlevande terapi görs i kombination med sjukgymnastik. Det fungerar för att lossa och tona stela muskler. De vanligaste formerna av hydroterapi är varma bad och simning. I simning specifikt patienten lära sig att simma och ta hand om sig själv i vattnet.
  • Fokus på sträckning. Regelbunden stretching hjälper bromsa försämringen av de försvagade muskler och stärka de icke-påverkade musklerna. Denna typ av strategi kommer så småningom förbättra rörligheten för patienten. Stretching behöver inte vara allt rigorös. Det måste göras med försiktighet för att inte komplicera tillståndet hos påverkade musklerna. Det finns olika typer av stretching program. Den fysiska terapeuten kommer att utforma en enligt förmågan hos patienten. Om det behövs ska patienten tandställning för att förbättra hans svar.
  • Förstå att sjukgymnastik inte bara itu med muskulösa patientens tillstånd. Sjukgymnastik är ett flerdimensionellt tillvägagångssätt som det gagnar inte bara den fysiska statusen hos patienten men hans allmänna välbefinnande också. Tillsammans med en förbättring av hans lok kompetens, hans självförtroende och känslomässiga tillstånd förbättras också främst på grund av sin ökande självständighet. Detta gäller särskilt bland unga patienter som lär sig att gå, springa och hoppa i de senare åren av sin barndom liv.
  • Arbeta med en kvalificerad sjukgymnast. Det är mycket viktigt att arbeta med en kvalificerad och kompetent sjukgymnast som kommer att utforma aktiviteter och övningar baserade på nuvarande förmåga hos patienten. Han måste vara särskilt förtrogna med patientens tillstånd och har förmågan att förutse någon behandling buggar som kommer längs vägen. Den sjukgymnast måste vara långlivade och uppmuntrande men aldrig påträngande att han tvingar patienten att göra aktiviteter utanför hans förmåga.

Det är mycket viktigt att notera att patienten hittar sjukgymnastik alltför svår att utföra. I det här fallet måste du erbjuda din hjälp och fråga hur du kan hjälpa till. Om han motstår din hjälp, subtilt vägleda honom, så han inte skadar eller skadar sig själv. Efter några sessioner, kan du se förbättringar i sin rörlighet.