E2h

Hur man ska behandla nocturi

Nokturi kännetecknas av täta behov att urinera på natten

Nokturi kännetecknas av täta behov att urinera på natten, vilket avbryter sömnen. Det är oftast upplevs av personer i åldern 60 och uppåt men är också rapporterats vara närvarande i omkring 75% av världens befolkning. Nokturi orsakas oftast av medicinska tillstånd såsom inkontinens, urinvägsinfektion, diabetes, förstorad prostata, och graviditet. Eftersom det stör nattsömnen är nokturi anses vara bland orsakerna till trötthet och svaghet under dagen. Det är av denna anledning som omedelbara behandlingar bör införas. Om du lider av nocturi, här är några av dina behandlingsalternativ.

  • Genomgå läkemedelsbehandling. Det finns särskilda läkemedel för att behandla symtomen vid nocturi. Att slappna av urinblåsan muskler, till exempel, är oxybutynin och solifenacin ordinerats. För att kontrollera produktionen av urin, kan du bli ombedd att ta furosemid. Om furosemid inte fungerar, kommer läkaren förskriva med bumetanid. Darifenacin kan också vara en del av din medicinering för att hantera överaktiv blåsa. En av de vanligaste läkemedel för nokturi är desmopressin. Detta efterliknar en viss hormon att minska produktionen av urin. Alla dessa läkemedel vanligtvis i kombination med beteendeterapi.
  • Utför beteendeterapi. Många experter är överens om att beteendeterapi fungerar bättre än läkemedelsbehandling. Detta beror på att beteendeterapi direkt riktar sig mot produktionen av urin. Om du genomgår en beteendeterapi, måste du minska ditt intag av vatten och andra vätskor före sänggåendet. Dessa inkluderar alkohol, te och kaffe. Du kommer också att behöva sova med benen förhöjda, ta eftermiddagen tupplurar, och bära stödstrumpor. Endast utför en av dessa metoder redan kan ge dig tillfredsställande resultat, men om du vill få maximal nytta av beteendeterapi, kan du göra alla dessa alternativ.
  • Prova växtbaserade läkemedel. Många människor tycker växtbaserade läkemedel till hjälp vid behandling nokturi. Några av dessa örter är Saw Palmetto, brännässla och Pygeum. Saw Palmetto har anti-inflammatoriska effekter på urinblåsan och därigenom främja goda urinflödet. Brännässla, under tiden, är bra för kvinnor i klimakteriet upplever nokturi. När korrekt kokta, kan det trimma ner frekvensen av urinering. Pygeum är bra för män, eftersom det kan minska storleken på en förstorad prostata, men också fungera som effektiv på kvinnor.
  • Gör bäcken övningar. Övningarna kan stärka din bäckenbotten och därmed göra det möjligt för dig att hålla urinen. Gör övningen som om du håller din urin. Släpp sedan efter tre sekunder. Upprepa övningen i fem minuter. För bästa resultat, gör detta tre gånger dagligen.
  • Tänk alternativ medicin. Alternativ medicin, som akupunktur, ger helhetssyn behandla nokturi. Med andra ord, följer den de alla faktorer i ditt tillstånd och går utöver din kondition. Om du vill dra nytta av alternativ medicin, kontakta din läkare först.

Tänk på att inte självmedicinera

Hur man ska behandla nocturi. Genomgå läkemedelsbehandling.
Hur man ska behandla nocturi. Genomgå läkemedelsbehandling.

Tänk på att inte självmedicinera. Om du vet att du lider av nocturi omedelbart ha ett möte med din läkare. Han kommer då att hänvisa dig till andra specialister som kan arbeta parallellt med honom itu ditt tillstånd. Dessa specialister har urologen, neurolog, endokrinolog och gynekolog.