E2h

Hur man ska behandla ödem

Ödem är ett tillstånd som orsakar ansamling av vätska mellan utrymmen i vävnader i kroppen. Överskott vätska ansamlas i trånga utrymmen mellan vävnader, ofta manifesterar sig som svullnad under huden. Ödem uppstår oftast i händer och fötter, vilket orsakar obekväma och fula svullnad i dessa områden. Det är bäst att behandla detta tillstånd direkt, så se till att beväpna dig med information om hur man ska åtgärda det.

Hur man ska behandla ödem. Massera svullna området.
Hur man ska behandla ödem. Massera svullna området.

  1. Läs. En av de bästa rustningar mot någon sjukdom är informationen, så se till att du vet vad du är uppe mot. Läs böcker, tidskrifter och webbplatser om ditt tillstånd för att veta sina många förvecklingar.
  2. Minska saltintaget. Salt är en substans som drar åt sig vatten, och höga halter av salt i ditt system kan locka vätska ansamlas i ett område av kroppen. Inte bara hög salthalt volym orsakar urinsten och andra komplikationer, kan det också visa sig som ödem samt.
  3. Massera svullna området. Massera svullna området i det naturliga flödet av blod för att underlätta cirkulationen och lindra den ackumulerade vätskan. Var försiktig när du gör detta, kan vara för mycket tryck förvärra faktiskt skick. För mer avancerade stadier av ödem, anlita en expert massör eller en sjukgymnast för att göra detta åt dig.
  4. Rengör området. Se till att hålla det svullna området rent för att förhindra ytterligare smitta. Irriterande och andra bakteriella infektioner kan infiltrera svullna delen och orsaka ytterligare problem, så se till att hålla det snyggt och prydligt.
  5. Avlasta trycket från området. Det är viktigt att avlasta trycket från svullna området för att se till att vätskorna naturligt flöde. Sträck ut eller flytta den del där svullnad uppstår så att trycket inte bygga upp på ödem.
  6. Ät hälsosam mat. Ät mat som minskar inflammation och förbättra matsmältningen. En kost som förbättrar blodcirkulationen kan också vara till nytta. Använd olja sparsamt och om du måste, välja de omättade och sådana som har omega-3 för att underlätta din cirkulationssystemet.
  7. Gurkmeja. Gurkmeja är en ört känd för sina anti-inflammatoriska egenskaper, så detta kan vara ett bra alternativ vid behandling av ödem. Applicera pastan på gurkmeja-eller sandelträ om du vill-på svullna området för att minska inflammation.

Kom ihåg att ödem kan orsakas av en mängd olika skäl och så behandling är inte exakt full bevisning. Tala med din läkare om hur du effektivt kan rikta orsaken att befria dig från detta tillstånd. Kontrollera att svallningen inte utsätts för ytterligare stress, tryck, skada eller extrema temperaturer. Det kan också hjälpa till att lyfta en del med ödem för att främja spridning-som att sätta upp fötterna en stol eller inslagning av en elastisk strumpa runt armen. Om din läkare ordinerar kan du också välja att ta mediciner för att lindra svullnad och stoppa inflammationen.