E2h

Hur man ska behandla proteinuri

Njurarna är viktiga eftersom de skärm och filter överskjutande medel eller oönskade komponenter i ens blodomlopp. Varje misslyckande i filtreringsfunktioner i njurarna kan bli dödlig om den inte behandlas tidigt. En av de överskjutande medel att njuren filtren är proteinet i vårt blod. När njurarna inte filtrera det, kommer du att märka blod i urinen. Denna sjukdom kallas proteinuri. Om du upplever något, nedan är några sätt på hur man kan behandla det.

  • Minska saltintaget. Kom ihåg att när du har proteinuri, är ditt problem inte bara blod som kommer med urinen. Du kommer att uppleva svullnad också. Bota denna svullnad genom att se till att din kropp hålls släckt. Minska ditt intag av salt kan hjälpa kroppen hålla rätt vätskebalans eftersom salt faktiskt minskar kroppens vatten.
  • Upprätthålla ett lågt blodtryck. Behandla din högt blodtryck skulle vara en bra utgångspunkt för att behandla din proteinuri eftersom denna sjukdom är, för det mesta, tillsammans med högt blodtryck. Detta beror på att högt blodtryck kraftigt påverkar kapaciteten hos njuren att filtrera protein i blodet. Med andra ord, behandla högt blodtryck är ett sätt att behandla proteinuri.
  • Minska ditt intag av protein. Njurarna redan har problem med filtrering proteiner från blodet. Inte förvärra inte det här problemet genom att ta mer protein. Vara mer känsliga för den typ av mat du äter, särskilt på proteinnivå av sådana livsmedel. Du kan kolla National Kidney Foundation webbplats för att se menyer som kan hjälpa dig att minska ditt intag av protein.
  • Adress urinvägsinfektion (UVI) frågor. UVI faktiskt förlänger din proteinuri. Detta beror på att en person som har UVI är mer benägna att möjligheten till spridning av bakterier. Behandla din UVI skulle vara ett annat sätt att behandla proteinuri.
  • Behandla dina problem blodsocker. Sätta i minnet att problem i blodsocker och proteinuri medicinskt anslutna. Om du lider av diabetes, var noga med att ta itu med socker problem effektivt. Håll blodsockernivån under kontroll. Trots detta, skulle du också kunna styra din proteinuri.
  • Konsultera en läkare om möjligheten att använda angiotensin-converting enzyme (ACE) för att behandla din proteinuri. Dessa inhibitorer används för att relativt minska protein i urinen. Du kan använda detta för att behandla din proteinuri. Men kom ihåg att inte självmedicinera. Fråga alltid din läkare innan du försöker detta.
  • Läs om betablockerare. Betablockerare, som ACE, även har kapacitet att trimma ner de halter av protein i urinen. Men inte bara det, betablockerare har också kapacitet för att stärka dina njurar för att filtrera avfall bättre. Du kan ta detta för att hjälpa dig att behandla din proteinuri. Återigen, ta inte detta själv och utan några expertråd från din läkare.
  • Minor proteinuri. Proteinuria behöver inte alltid behandlas. Om det inte vore allvarlig, skulle ingen behandling vara nödvändig. Detta beror på att mindre proteinuri kan orsakas av svår stress eller uttorkning.

Njurarna spelar viktiga funktioner i vår kropp systemet

Hur man ska behandla proteinuri. Upprätthålla ett lågt blodtryck.
Hur man ska behandla proteinuri. Upprätthålla ett lågt blodtryck.

Njurarna spelar viktiga funktioner i vår kropp systemet. En av dessa funktioner är att välja mycket protein i vår kropp. Om du upplever proteinuri, följ bara de nämnda stegen för att behandla den.