E2h

Hur man ska behandla salmonella symtom

Salmonella är en typ av matförgiftning orsakad av ohälsosamma metoder för framställning av livsmedel, eller otillräcklig tillagning av kött eller ägg. Dricka förorenat vatten kan också orsaka det. De viktigaste symptomen för salmonella är diarré, och särskilt bland barn, hög feber, förvirring, huvudvärk och även kramper.

Salmonella kan spridas från person till person, så de som tar hand om patienter skall åta yttersta omsorg och praxis stela sanitära metoder för att undvika att bli smittad också.

Om du eller någon du känner har salmonella, vad är rätt sätt att behandla dem?

Salmonella kan behandlas hemma

Salmonella kan behandlas hemma. Lindriga fall av salmonella vanligtvis varar från en till fyra dagar, och total återhämtning kan uppnås inom 10-14 dagar. Om ett barn eller en äldre person över 60 är smittad, kan det vara bäst att rådfråga en läkare. Även barn med sicklecellanemi och andra orsaker till anemi, är bland dem med högre risk för komplikationer från salmonella, så läkarna måste konsulteras.

Hur man ska behandla salmonella symtom. Få tillräcklig vila vila.
Hur man ska behandla salmonella symtom. Få tillräcklig vila vila.

Få tillräcklig vila vila är mycket viktigt för någon smittats med salmonella,. Han skulle stanna i sovrummet och avstå från att äta regelbundna måltider, en flytande kost rekommenderas för att vila den infekterade matsmältningskanalen. Ett badrum måste också vara lättillgänglig, eftersom offret är benägen att använda det ofta på grund av diarré.

Avstå från att ta antibiotika

Avstå från att ta antibiotika, om inte läkaren ordinerar det. Vanligtvis antibiotika är inte nödvändigt i behandlingen av salmonella symtom, i själva verket, vissa studier visar att antibiotika kan förlänga manifestationer av salmonella. I vissa fall kan det emellertid vara nödvändigt för de fall varvid patienten identifieras som immuno-undertryckta (såsom patienter som genomgår kemoterapi eller med AIDS).

Stanna hydratiserade. En av de viktigaste komplikationer en patient med salmonella symtom står inför är uttorkning. Han måste göra det till en vana att konsumera massor av vatten (även om det sista han får lust att göra är att dricka något), eller vätskor som innehåller elektrolyter såsom sportdrycker.

Om patienten lider av uttorkning, skulle han behöva läggas in på sjukhus.

Vid återvinning, gradvis minska tillbaka till en vanlig kost

Salmonella kan behandlas hemma. Avstå från att ta antibiotika.
Salmonella kan behandlas hemma. Avstå från att ta antibiotika.

Vid återvinning, gradvis minska tillbaka till en vanlig kost. Efter ett par dagar, kan en patient förväntar sig normalt att få full återbetalning, men måste han inte chocka hans matsmältningssystem genom att plötsligt konsumerar regelbundna, tunga måltider. Han borde göra det till en vana att äta ljus, varm och lättsmält mat såsom soppor, potatismos, frukt och grönsaker.

Som med de flesta andra sjukdomar, är nyckeln alltid förebyggande

Som med de flesta andra sjukdomar, är nyckeln alltid förebyggande. Man måste alltid se till att han är tidskrävande rengöras noga, väl tvättad mat, särskilt när det gäller kött och ägg. Detta är också sant för frukt och grönsaker som äts råa. Dricksvatten bör också tas med försiktighet, särskilt under resor till ett annat land - ett gott råd för resenärer är att de alltid ska få vatten på flaska, vars märke de är bekanta med, under resor. Rengöring händerna med tvål och vatten, i synnerhet innan du hanterar livsmedel och äta, är dem avgörande.