E2h

Hur man ska behandla sjukdomar i tandköttet och infektion

Gingivit är en mild tandlossning som orsakar tandköttet blir rött och svullet. Detta gör också tuggummi blöder lätt. Periodontal sjukdom är sjukdom runt tanden området. Du kan få detta om du inte har rätt munhygien. Du kan också få detta från rökning. Detta problem kan lätt behandlas med hjälp av din tandläkare och korrekt ta hand om dina tänder och mun område. Om gingivit inte behandlas kan det leda till tuggummi infektion eller parodontit. Detta är ett allvarligt tuggummi problem som detta kan leda till tandlossning. Om du inte vill förlora dina tänder, se till att ha din tandköttet infektion eller sjukdom behandlas av din tandläkare. Men det finns också behandlingar som du kan prova hemma som kan hjälpa dig att bota din tandköttssjukdomar och infektioner.

Här är de steg om hur man gör detta.

  • Kryddnejlika olja. Blanda kryddnejlika olja med olivolja och tillämpa detta på ditt tandkött med Q-tip. Kryddnejlika olja är bra för att behandla infektioner som denna har antibakteriella egenskaper. Detta kan också bidra till att minska den smärta som du känner på tandköttet på grund av sjukdomen.
  • Myrra. Detta kan blandas med andra ingredienser för att göra munvatten som kan behandla din tandköttet sjukdomar och infektioner. Använd detta tre gånger om dagen som behandling. För att göra din myrra munvatten, få myrra från tio myrra kapslar och blanda detta med 3 uns av hett destillerat vatten i en behållare. Täck behållaren för 30 minuter. Få en annan behållare och blanda ihop 3 uns av rött äppelcidervinäger, 5 droppar kryddnejlika olja och 5 uns av destillerat vatten. Rör ingredienserna att blandas ordentligt. Blanda detta med din myrra och vatten blandning. Använd blandningen som din munvatten tre gånger om dagen. Om tandköttsproblem och infektion redan behandlas, kan du fortfarande använda denna munvatten en gång om dagen för din munhygien. Detta kommer att hindra dig från att få sjukdomar i tandköttet och infektion igen.
  • Yoghurt. Detta är bra för din hälsa. Dessutom kan detta också bidra döda bakterier i munnen därför behandla din tuggummi infektion. Detta är också bäst för dig som sin mjukhet inte skadar tandköttet.
  • Frukt. C-vitamin är känt för att bekämpa infektioner och detta är närvarande i de flesta citrusfrukter. Jordgubb och citron är frukter som är rika på C-vitamin och kan hjälpa dig att behandla sjukdomar i tandköttet och infektioner. Blanda 4 st jordgubbar med 1 msk citronsaft med matberedare. Använd denna blandning för att borsta tänderna som tandkräm. När detta är gjort skölja munnen som du normalt gör när du borstar tänderna.
  • Olja. Olika typer av olja som används för behandling av hudinfektioner. Dessa kan också användas vid behandling av tuggummi infektion. Vitamin E olja och virgin kokosolja kan appliceras på tandköttet som behandling.


Hur man ska behandla sjukdomar i tandköttet och infektion. Kryddnejlika olja.
Hur man ska behandla sjukdomar i tandköttet och infektion. Kryddnejlika olja.

Undvik tandköttsproblem och viktigast undvika att förlora dina tänder genom att ha god munhygien och regelbundna besök till din tandläkare. Med dina friskt tandkött och tänder, kommer du att kunna le mot världen!