E2h

Hur man ska behandla solbränna med naturläkemedel

Solbränna är smärtsamma och kan begränsa dina aktiviteter i sommar

Solbränna är smärtsamma och kan begränsa dina aktiviteter i sommar. Bra att det finns naturläkemedel för behandling av solbränna. Dessa örter hjälper lindra smärtan och påskynda läkningsprocessen. Sedan dess 100% naturliga, det har färre biverkningar och är generellt bra för kroppen. Följande är några växtbaserade förslag som är lätta att hitta och förbereda.

Hur man ska behandla solbränna med naturläkemedel. Solbränna är smärtsamma och kan begränsa dina aktiviteter i sommar.
Hur man ska behandla solbränna med naturläkemedel. Solbränna är smärtsamma och kan begränsa dina aktiviteter i sommar.

  • Aloe vera. Det har många egenskaper som hjälper behandla solbränna och andra sjukdomar. Nämligen det har anti-inflammatoriska, anti-bakteriell, anti-virus och även energi förbättrar effekter på kroppen. Du kan få färsk Aloe Vera gel eller extrahera direkt från fabriken. Använd den direkt eller kyla den först att ha extra lugnande känsla när du sprider den till din solbränna.
  • Vallört. Detta används på grund av sin anti-bakteriell, anti-inflammatoriska och smärtstillande effekter. Den innehåller också allantoin som hjälper hudceller läker bättre. Du kan extrahera saften av Comfrey i sina stjälkar och sprida det över din solbränna. Fördela jämnt och se till att den täcker hela det drabbade området.
  • Calendula. Denna ört är allmänt känd som "ringblomma". Det hjälper till att behandla solbränna genom att minska inflammation, rodnad och även nivåer av smärta. Det kan komma i form av gel eller behandlad olja men kan garantera effektiva resultat. Främst calendula olja blandas med andra växtbaserade växter. Den tillämpas igenom badda indränkt tvättlapp eller bollar bomull på huden. Om den kommer i gelform, är tillämpningen samma som Aloe Vera.
  • Olika oljor. I de flesta fall naturläkemedel utnyttja dess förenlighet och öka sina önskade effekter med olika eteriska oljor. Ett exempel på det skulle vara johannesört olja. Huvudsak blandat med olivolja eller mandelolja, hälls den direkt på dina solbränna. Annan olja att överväga skulle vara Havtorn olja. Detta minskar också smärta och hjälper huden att återhämta genom att använda den på samma sätt som johannesört olja.
  • Te. Det är allmänt används på grund av deras garvsyra innehåll som hjälper lindra smärta. Olika teer som grönt, svart, kamomill eller pepparmynta kan användas för att behandla din solbränna. Du kan använda den genom dispergering dess innehåll i din ljummet bad eller hälla kyld blandade te direkt till din solbränna. Det hjälper dig att minimera smärta och slappna huden. Tepåsar kan också användas i olika områden såsom solbrända drabbade ögonlock.

Du kan också överväga effekterna av bakpulver eller äpple bad cider efter att ha använt din naturläkemedel. Bara blanda dessa innehåll i din ljumma bad och det kommer att öka de önskade effekterna av dina naturläkemedel. På egen hand, bakpulver och äppelcidervinäger också inneha fördelar att behandla solbränna.

Med dina kunskaper och grundläggande färdigheter att producera naturläkemedel skulle behandla solbränna vara en piece of cake för dig. Men kom ihåg att vara tråkiga och upprepa programmet dagligen eller tills solbränna försvinner. Nu kan du fullt ut utnyttja olika örter för att behandla din solbränna.