E2h

Hur man ska behandla springmask

Springmask är den vanligaste parasitiska infektionen i Europa

Springmask är den vanligaste parasitiska infektionen i Europa. Varje år mer än 40 miljoner människor - mestadels barn mellan 5 och 10 år gamla - är smittade med springmask. Springmask lever vanligtvis i tjocktarmen. De är storleken på en häftklammer och vit i färgen. På natten, kvinnliga springmask lämnar tjocktarmen och lägga ägg runt anus. Ägg är mycket små och kan överleva på sängkläder, underkläder och någon annanstans för en period på upp till två veckor. Det vanligaste symptomet för springmask infektion är klåda runt anus.

Det är lätt att behandla springmask

Det är lätt att behandla springmask. Efter läkaren bekräftar att du eller ditt barn har springmask infektion, kommer hon ordinera en lämplig medicinering. Det finns flera läkemedel som finns, den mest populära är Albendazole (med varumärket Albenza) och mebendazol (under varumärket Vermox). En annan möjlighet är pyrantel (varumärket Pin-X, Pin-Rid). Alla läkemedel tas under två veckor för att förhindra nytt angrepp med eventuella överlevande ägg.

För att behandla springmask effektivt

För att behandla springmask effektivt, bör alla medlemmar i din familj ta medicinen, även om de inte har symtom. Det vanligaste sättet att få springmask är genom dålig hygien och från förorenade ytor, även om ägg kan också inhaleras. När barnen klia sig i bakre ändar på grund av klåda orsakad av springmask, ägg får under sina naglar. Barn löper lätt ägg runt medan du spelar i skolan, få infekterad genom att bita på naglarna, och lämna ägg runt genom att peka på saker. Det är därför det är så viktigt att fullfölja hela loppet av medicinering.

Även om du behandlar springmask lyckas måste du tvätta alla sängkläder minst två gånger i veckan, tvätta underkläder och nattkläder dagligen, och rena gosedjur medan din familj tar medicinen. Detta måste göras för hela två veckor. Tvätta händerna efter att ha använt toaletten och innan du äter. Se till att barnen tvättar sina händer också, och hålla sina naglar korta. Eftersom nagelbitning kan orsaka angrepp, lär era barn att inte bita på naglarna.

Hur man ska behandla springmask. Springmask är den vanligaste parasitiska infektionen i Europa.
Hur man ska behandla springmask. Springmask är den vanligaste parasitiska infektionen i Europa.

Efter springmask har behandlats är det viktigt att förhindra ytterligare infektioner. För att göra det du behöver öva god handhygien och lär era barn att göra detsamma. Tvätta händerna är den bästa metoden för att förhindra springmask infektion. Ta en dusch på morgonen hjälper till att eliminera eventuella springmask ägg runt anus, vilket bidrar till att minska sannolikheten för återinfektion. Ändra dina barns underkläder dagligen och var noga med att tvätta alla sängkläder, nattkläder och underkläder med varmt vatten och torka eller dammsuga golven dagligen tills du är säker på att angrepp framgångsrikt har behandlats.